BMW’nin daha önce de göstermiş olduğu, SUV’nin aydınlatmalı ızgarası ve ayrık far tasarımı sürücülerle buluşuyor. XM, markanın çift turbo şarjlı 4.4 litrelik S68 V8’i ile birleşen hibrit kurulum ile bütünleşmesi beklenmekte. Yeni motor, SUV’nin 650 beygir gücü ve 884 Nm tork üretimi yapmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda 48 kilometrelik elektrikli sürüş menziline de sahip olacak. Kendisi XM 50e olarak da adlandırılabilir. Güç aktarma sisteminin ZF kaynaklı sekiz vitesli otomatik bir şanzıman ile eşleşmesi de söz konusu.

BMW XM Hakkında Detaylar

Çok daha fazla güç üretmesi beklenen versiyonu ise şu anda geliştirilme aşamasında bulunmaktadır. Öyle ki, BMW XM’i bir konsept olarak sunulduğu aşamada 757 beygir gücü ve 1.000 Nm tork üretimi gerçekleştirmekteydi. Bahsedilen güç aktarma organı ise, önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen Black Label varyantıyla birlikte geleceği söylenmekte. Ayrıca bunun Competition modeli olmadığını da belirtmekte fayda var.

BMW XM’de yer alan ince gündüz yanan ışıklarını ve aydınlatmalı böbrek ızgarasının tasarımı oldukça hoş gözüküyor. Aynı zamanda BMW XM, kaputun altında altı silindirli hibrit bir sistem yerleştiren daha az güçlü giriş versiyonu da sunacağı bilinmekte. Ayrıca görkemli SUV’nin 23 inçlik şarjları ile kendisinin arkadan direksiyon kabiliyetinin biraz da olsa sınırlandığını belirtelim.

BMW yöneticilerine göre, araç daha önce açıklanan sınıfın en iyi lüks aracı olduğu düşünülmektedir. Otomobilin yan aynalarının BMW M tasarım ögeleri olduğunu söyleyelim. Yaklaşık olarak 50 km menzile sahip olan araç şarj edilebilen hibrit yapısıyla dikkat çekmekte. Araç markanın en pahalı ve en güçlü modeli olarak göz dolduruyor. Otomobilin fiyatının, 160 bin dolardan başlayacağı da söylenmekte.

Öyle ki, BMW elektrikli otomobil piyasasına hızlı bir giriş yapan markalar arasındaki yerini korumaya devam edeceğe benziyor. Araç 2 bin 700 kilogram ağırlığında olarak piyasaya çıkıyor. Sıfır emisyonlu araçlara olan ilgi artmaya başlayınca üretimde hızlanmaya başladı. Bu sayede birçok farklı model piyasadaki yerini almaya devam edecek. BMW’nin amacı da diğer markalarla bu açıdan rekabet içerisinde olmak.

Sizler BMW XM modeli hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında da düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here