Yeni Nesil Tiguan için iç mekan tasarımında büyük değişiklikler yapılıyor.

Alman otomotiv üreticisi, 3. nesil Tiguan için çalışmalarını sürdürüyor. İç mekan tasarımında yenilikler yapıldığını biliyoruz. Genel olarak küçük bir Touareg olarak karşımıza çıkacak olan aracın ID.4 ile benzer özelliklere sahip olacağı da düşünülmekte. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Yeni Nesil Volkswagen Tiguan Hakkında Detaylar

Aracın dış tasarımına ait yenilikler yapılsa da iç kısımda büyük değişiklikler yer alacak. Kokpitin ortasına yerleştirilen ve gömülü olmayacak olan multimedya sistemi, dijital gösterge paneli de aracı çok farklı bir boyutta göstermekte. Teknik özellikler açısından ise tamamen elektrikli bir ünitenin otomobilde yer almayacağını ifade etmek gerekiyor. Ayrıca seçenekler arasında hafif hibrit ve şarj edilebilen hibrit ünitelerin olması beklenmekte. Aynı zamanda aracın tanıtımı için net bir tarihin belli olmadığını da hatırlatalım.

Volkswagen batarya üretimi- kapak logo

Yeni prototipin eski nesle göre daha büyük olduğunu söyleyebiliriz. Yeni nesille birlikte otomobil keskin hatlar yerine daha yumuşak hatlara sahip olacak. Araca ön kısımdan bakıldığında büyük havalandırma girişleri ve ızgara dikkat çekmekte. Şirket tarafından yapılan açıklamada 3. Nesil Tiguan’ın son içten yanmalı nesil olacağı söylenmekte. Bu durum bizlere yeni nesil için tamamen elektrikli bir modelin sunulmayacağını kanıtlamakta.

Aynı zamanda yeni nesil Tiguan’la birlikte Volkswagen’in yeni nesil multimedya sistemine geçişi de sağlanıyor olacak. Aracın 2024 yılında satışa sunulması beklenmekte. Normalde Tiguan’ın uzun dingil mesafeli Allspace modeli olup olmadığı bilinmiyor. Üreticinin, iki versiyonunu da yeni nesille birlikte uzun bir gövdede buluşturma imkanı var. 2007’de piyasaya çıkan Tiguan, Volkswagen için oldukça önemli. Bu sebeple yeni neslin tasarımına da oldukça önem verilmekte.

Son olarak, araç genel olarak ID.4 ve Golf baz alınarak tasarlanmıştır. Dış tasarımına bakıldığında otomobil küçük bir Touareg olarak gözüküyor. Tüm özelliklerine ek olarak performanslı bir R versiyonu da sürücülerle buluşturulabilir. Gelecek yeni modelin oldukça heyecan verici bir tasarıma sahip olacağı yönünde hiçbir şüphemiz yok. Araç için tüm teknik bilgiler gelmeye devam ettikçe sizlerle paylaşacağız.

Yeni Nesil VW Tiguan hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz.

İkinci El Volkswagen Tiguan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here