Mercedes-Benz ilerleyen dönemlerde otonom drift moduyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 

Piyasada yer alan birçok spor araçta drift atılmasına yardımcı olacak mod özellikleri sunulmakta. Aracın kontrolü sürücülerde olsa da sistemler aracılığıyla araç kayıyor. Fakat Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, bu özelliği daha ileri taşımayı hedeflemekte. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Mercedes-Benz Otonom Drift Modu Sunabilir

İlerleyen dönemlerde piyasaya sürülmesi planlanan AMG spor otomobillerinde otonom drift modunu sunmayı hedefliyor. Şirket yöneticisi Joerg Bartels, geliştirmek istedikleri özelliğin gelecekteki araçlar için yolda olduğunun haberini verdi. Öyle ki, araçların bu özellikle birlikte bizlerin karşısına nasıl çıkacağı noktasında detaylı bir bilgi bulunmamakta. Ancak şubat ayı içerisinde Toyota’nın otonom olarak drift atabilen Supra geliştirdiğini bilmekteyiz.

Önümüzdeki yıllar içerisinde bu özelliğin karşımıza çıkacağını düşünmekteyiz. Geliştirilen özellik sayesinde araçlar kendi kendilerine drift yapabilecekler. Sistemler gelişmeye devam ettikçe sürücülerin eğlenebilmesi adına otomobillere getirilen özelliklerde de yenilikler yapılıyor. Bu modlar arasında ise çoğu spor sunulan drift modu yer almakta. Çoğu mod için aracın kontrolü sürücüdedir. Fakat Mercedes-Benz bu özelliği bir adım daha ileriye taşıyarak otonom sürüşle birleştirmeyi amaçlıyor.

Otonom drift modu yeni modellerde kullanıma sunulacaktır. Alman otomotiv devi Mercedes-Benz geçtiğimiz yıl içinde üçüncü seviye otonom sürüş siteminin onay aldığını belirtmişti. Şirket elektrikli araçlar üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu sistemin hayata geçirilmesi için direksiyon kontrolünün de sürücüden alınması gerektiği hakkında söylentiler bulunmakta. Şirket yöneticilerine göre bu özellik kısa zaman içerisinde hayata geçirilebilecektir.

Otonom drift teknolojisi gelecekteki tüm Mercedes araçlarına uygulanabilecek. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan AMG C63S modelinde de karşımıza çıkacak olabilir. Ayrıca otonom drift modu için çok fazla alana gereksinim duyulduğunu da  belirtmekte yarar var. Sistemler değiştikçe otomobillere eklenen özelliklerinde farklılaşmaya başladığını biliyoruz. Bu noktada üreticiler otomobil tasarımlarında gelişen teknolojik özellikleri kullanmaya özen göstermekteler. Böylece gelişen teknolojiler de otomobil üreticileri için olası bir rekabeti güçlendiriyor.

Mercedes-Benz’in otonom drift modu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında da fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here