Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmanın Cezası 2022

0
3153
araçta telefon kullanma cezası

Bir şekilde günlük hayat içerisinde zaman zaman çoğumuz araç kullanırken telefonla konuşmak durumunda kalabiliyoruz. Ancak bu durumun son derece tehlikeli olduğunun farkında mıyız? Seyir halinde giderken, cep telefonuyla ilgilenmeye başladığınızda siz istemeseniz de odak noktanız kayacaktır. Odak noktanız artık yol değil, telefon olacağı için aracınızla kaza yapabilme oranınız oldukça yükselmektedir. Tüm dünya da olduğu gibi Türkiye’de de araçla seyir halindeyken cep telefonu kullanmak yasaktır. Peki ya araç kullanırken cep telefonu kullanmanın cezası ne kadar? 

Trafikte Telefonla Konuşma Cezası Nedir?

 Cep Telefonu Kullanmanın Cezası

Araçta cep telefonu ile konuşmak veya vakit geçirmek yapılan araştırmalara göre kaza riskini yüzde 30’a kadar arttırmaktadır. Bu durumda kendi can ve mal güvenliğimizi düşünmüyor olsak bile istemeden diğer kişilerin can ve mal güvenliğine zarar verebiliriz.

Trafikte telefonla konuşmak, sürüş güvenliğini tehlikeye düşüren başlıca davranışlardan biri olduğu için, para cezası ile cezalandırılan bir davranıştır. Trafikte telefonla konuşma ceza maddesi ise 73/c’dir.

2022 yılı için belirlenen yeni trafik cezaları içinde seyir halindeyken cep telefonu kullanmanın cezası, 427 TL olarak belirlenmiştir. 15 gün içerisinde ödenirse 320.25 TL olarak ödenmektedir. Ceza puanı ise 10 puandır.

Trafikte Telefonla Konuşma Cezası Nereden Ödenir?

Trafikte telefonla konuşma cezası kesildiğinde 15 gün içerisinde ödediğiniz takdirde %25 erken ödeme indiriminden faydalanabilirsiniz. Trafik cezasını ödemek için Trafik cezasını gib.gov.tr Gelir İdaresi Başkanlığı resmi adresi üzerinden veya PTT şubelerinden hızlı ve kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Sıfır Kilometre Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here