Mercedes-Maybach 6 Cabriolet Tam 6 Metre

0
5033

Mercedes tarafından üretilen bu 6 metre (19.7 fit) uzunluğundaki Mercedes-Maybach 6 Cabriolet Ağustos 2017’de Kaliforniya’daki Monterey Otomobil Haftası’nda üstü açık bir kruvazör olarak tanıtıldı. Araba, Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in Maybach bölümü altında piyasaya sürüldü. Otomobilin genişliği 2,1 metredir ve araba tamamen elektrikli bir 2.2 coupé’dir. Bu 6 metre uzunluğundaki Cabriolet şaşırtıcı şekilde sadece 2 kişiliktir.

Maybach 6 bir cabriolet ve arabanın arka kısmı size bir yat görünümü veriyor. Araba, görünümünde oldukça lüks, sportif ve yeni çağdaş bir his yaratıyor.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet’in Dizaynı

Ön tarafta, ince çizgili makaslı Mercedes-Maybach 6 Cabriolet sınıfı ön ızgaraya sahiptir ve farlar bir kedinin gözleri şeklindedir. Araba martı kanadı kapılar kullanıyor ve bölünmüş bir arka cama sahip. Arabanın 24 inçlik devasa tekerlekleri var.

Arabanın tüm bileşenleri oldukça büyük olmasına rağmen, tavan çok alçaktır ve bu da araca şık bir görünüm kazandırır. Otomobilin yan aynaları gelenekselin dışında ve bunun yerine ince kameralar eklenmiş. Arabanın ön ucunda, Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet yazısı ızgaraya kazınmış ve kaputta tipik Mercedes amblemi bulunuyor.

Gelelim iç dizayna, otomobil rahat ve geniş ve yeterli diz mesafesine sahip sürücü koltukları ile oldukça fütüristik bir kokpit içeriyor. Kabinde çeşitli ekranların yanı sıra dokunmatik ekranlarda göze çarpıyor hatta kapı panelleri, ön cam ve gösterge paneli bile üzerlerinde bir ekrana sahip.

Ayrıca ‘Avatar’ filminden ilham alan Mercedes’in konsept otomobili VISION AVTR’yi okuyabilirsiniz

Orta bölüm, arka plan ekranı, gösterge paneli ve kapı panellerinin tümü mavi ışıkla aydınlatılmıştır. Koltuklar ve zemin beklendiği gibi oldukça şık ve sade. Merkez tünel ve direksiyon kolonu hem şeffaftır hem de merkez tünel ayrıca sürüş sistemindeki elektrik enerjisi akışını gösterir.

Şık otomobil Maybach 6 Cabriolet’ teki asıl can alıcı özellik ise otomobilin ayrıca otonom sürüş özelliğini de içermesidir. İç mekan yüksek kaliteli malzemelerle sarılmış ve oturma yüzeyleri Chesterfield, vurgular Rose Gold renginde.

Aracın arkasında da, ön tarafta ki gibi LED işlemi uygulanmıştır, tüm ön panoyu boyunca uzanan ince arka farlar var. Ön kaputta başlayan ve aracın kemer çizgisi boyunca ve neredeyse arka lambalara kadar uzanan şık iki krom şerit var.

İnanılmaz şarj performansı ve menzil detayları

Sürücü sistemi 550 KW güce sahip. Maybach 6, yalnızca bir spor otomobilin tipik performans özelliklerine (4 saniyenin altında 0-100 Km/s hızlanma) değil, aynı zamanda NEDC’ye göre 500 km’nin üzerinde bir menzile sahiptir. Hızlı şarj işlevi de vardır, CCS standardına dayalı DC şarjının bir sonucu olarak, sistem dev bataryaları ile 350 KW’a kadar şarj kapasitesine izin verir. Daha sade bir deyişle 100 km menzil elde etmek için sadece 5 dk’da yeterli güç şarj edilebilir.

Maybach 6, dört tekerden çekişlidir, beş kapılı bir lift-back’tir ve 0,20’lik bir sürükleme katsayısı ile tasarlanmıştır. Bir kaput, tavan ve bagaj içeren, arabanın tek bir şarjla yaklaşık 500 mil kadar sürülebilmesini sağlayan yaklaşık 5 metrekarelik güneş panelleri ile kaplanmış ve onu gelenekselden tamamen ayıran büyük bir hatchbacktir.

Kaynak: Mercedes-Benz Worldwide

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here