BMW i8 Üretimi Resmi Olarak Durdu

0
5076

BMW i8 üretimi resmi olarak durdu. Nisan ayında durdurulması planlanan otomobilin, koronavirüs pandemisi nedeniyle ömrü bir süre uzamış oldu. Bugün Almanya’daki Leipzig fabrikasında son i8 imal edildi.

i8 üretiminin durdurulacağına dair haberler geçen yıl ortaya çıkmaya başladı. Üretimin Nisan ayında son bulması bekleniyordu. Ancak Mart ayının ortalarında sektörü durma noktasına getiren koronavirüs nedeniyle üretimler Haziran ayına kadar durdurulmuştu. Üretim tekrar başladıktan kısa bir süre sonra da son hibrit model de üretilmiş oldu.

20.000’den fazla üretildi

BMW i81

BMW i8’den bugüne kadar yaklaşık 20.000 adet üretildi. Son zamanlarda günde altı adet i8 hibrit fabrikadan çıkıyordu.

2. el BMW ilanlarımızı incelemeden geçmeyin

BMW i8, zaman içerisinde elektrikli sürüş sistemine sahip dünyanın en başarılı spor otomobillerinden biri olmuştu. i8 hibrit, 231 beygir gücüne sahip 1.5 litrelik turbo motoru ve 131 beygir gücünde bir elektrik motoruyla tanıtılmıştı. 2018’deki yükseltme ile beraber, elektrik motoru 143 beygir güç üretim kapasitesine ulaştı. 4.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve maksimum hız saatte 250km/s olarak açıklanıyor.

BMW i8 özel rengiyle banttan indi

BMW i8

Son BMW i8, özel Portimo Blue renginde bir i8 Roadster oldu. Daha önce hiç bu renkte üretilmeyen i8 Almanya’daki sahibine ulaşmak için yola çıktı.

BMW’nin ilk elektrikli SUV’u iX3 üretim bandında!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here