BMW’nin ilk elektrikli SUV’u iX3 üretim bandında!

1
3908
BMW iX3

BMW, tamamen elektrikli aracı iX3 üretimine yaz aylarında başlıyor. Dünya çapında satışa sunulacak aracın son dokunuşlarını yapan firma,  aracın üretim bandındaki görüntülerini paylaştı.

Alman otomobil üreticisi BMW, ilk elektrikli SUV’u olma özelliğini taşıyacak iX3’ün üretimine bu yaz sonunda Çin’de başlayacak. Şirket, aracın ilk örneklerinin 2020 yılı sona ermeden önce müşterilere teslim edileceğini söylüyor.

BMW- iX3-2

BMW’nin ilk elektrikli SUV’u olacak 2021 BMW iX3 için geri sayım başladı. Daha önceleri birçok kez test edilen ve yakın zamanda yarı kamuflajlı görüntüleri sızdırılan araç, beklendiği üzere X3’ün iskeletinin üzerine küçük değişikliklerle inşa edilmiş bir elektrikli SUV olarak karşımıza çıkmıştı.

BMW markasının ilk elektrikli SUV’u olacak

Alman firma için oldukça özel bir araç olan BMW iX3, aynı zamanda şirketin ilk elektrikli SUV’u olma unvanını taşıyor. Durum böyle olunca aracın üzerindeki tüm çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Aylarca süren bu çalışmalarda nihayet artık sona yaklaşıldı ve yakın bir zamanda elektrikli modelin üretimlerine Çin tesislerinde başlanacağı açıklandı.

Tesisin yöneticisi olan Robert Küssel: “BMW iX3 üretim süreci tam da planlandığı gibi gidiyor. Üretime hazır versiyonlar bu yaz sonunda piyasaya sürülecek. Yeni teknolojiler kullanacak aracımızın BMW X3 ile aynı tesiste üretileceğini de hatırlatalım. Bu bize daha rahat hareket alanı sağlayacak ve üretkenliğimizi artıracak.” dedi.

ix3

Teknik detayları

iX3, 285 beygir gücü ve 295 lb-ft tork üreten tek bir elektrikli motora sahip olması bekleniyor. Batarya kısmında 74 kWsa’iık pil takımıyla gelmesi beklenen aracın, tam dolu bir bataryayla 400 kilometrenin biraz daha üzerinde yol gitmesi bekleniyor.

iX3, 74 kWh’lik bir bataryaya ve tek elektrikli motora sahip olarak gelecek. Bu kurulum aracın 290 bg güç ve 400 Nm tork üretmesine olanak sağlayacak. Aracın ürettiği bu güç ise direkt olarak arka tekerlere aktarılacak.

BMW X3 ilanlarımızı hemen inceleyin

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here