BMW’den Türkiye’ye Yeni Anlaşma Teklifi

0
1286
Borusan Otomotiv ve Solarçatı İş Birliği

Günümüzde elektrikli otomobillere olan talep her geçen gün artıyor. Aynı zamanda içten yanmalı motorları geride bıraktıran elektrikli otomobiller, karbon emisyonu ve yakıt tüketimi gibi birçok açıdan oldukça avantajlı. Söz konusu elektrikli otomobiller üzerine yapılan çalışmalar gün gün artıyor. Üstelik bu konuda yapılan teknolojik gelişmeler de sürüyor. İşte bu kapsamda bir gelişme daha söz konusu. Elektrikli otomobil sahibi BMW sevdalıları için müjde bir gelişme gerçekleşti. Alman otomotiv devlerinden biri olan BMW, Türkiye’de bulunan elektrikli otomobil sahipleri için yeni bir anlaşma yaptı. Borusan Otomotiv ve Solarçatı İş Birliği. Söz konusu anlaşma doğrultusunda; şarj ihtiyacı olan elektrikli modeller için Türkiye’de yeni bir iş birliği gerçekleşti.

Borusan Otomotiv ve Solarçatı İş Birliği

Borusan Otomotiv, elektrikli otomobil sahibi BMW sevdalılarına özel olarak ‘BMW Elektriğin Öncüleri’ topluluğunu kurmuştu. Şimdi ise bu topluluk için bir gelişme söz konusu. ‘BMW Elektriğin Öncüleri’ topluluk üyeleri hem evsel tüketimlerinde hem de otomobillerinde kullanacağı elektriği güneş çatı sistemlerinden üretecek. Üstelik üyeler, Solarçatı paketlerine oldukça avantajlı fiyatlar ile sahip olacak.  Elektrikli otomobillerin sıfır karbon hedefine sahip olduğunu biliyoruz. Kısacası bu elektrikli otomobiller artık yenilebilir enerji kullanacak.

Borusan Otomotiv ve Solarçatı İş Birliği

“Müşterilerimizin Sürdürülebilir Enerji Kullanımını Teşvik Ediyoruz”

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, konuyla ilgili açıklama yaptı. “Türkiye Otomotiv Sektörünün Elektrifikasyon Dönüşümüne Öncü Olmak’ misyonumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürülebilir adımlar atarak yenilikçi çalışmalar hazırlıyoruz. İlk elektrikli BMW modelini 2013 yılında pazara sunarak elektrikli mobilite yolcuğuna başladık. Borusan Otomotiv Grubu olarak temsilcisi olduğumuz tüm markalarımızın elektrikli yeni modellerini tüm dünya ile aynı zamanda müşterilerimizle buluşturuyoruz. Müşterilerimizin evlerinde de sürdürülebilir enerji kullanabilmeleri için özel iş birlikleri yapıyoruz.”

Borusan Otomotiv ve Solarçatı İş Birliği

Aynı zamanda sözlerine şunları da ekledi. “2021 yılı sonunda Borusan EnBW Enerji ile yaptığımız iş birliği ile elektrikli otomobil kullanıcılarımıza I-REC (Uluslararası Yenilenebilir Enerji) sertifikalı rüzgâr enerjisinden üretilen elektrik kullanımı sunmuştuk. Şimdi ise bu hizmetimizi güneş enerjisi ile genişletiyoruz. Borusan Otomotiv ve Solarçatı iş birliği ile elektrikli BMW kullanıcıları ihtiyaç duydukları temiz enerjiyi evlerinde de üretebilecek. Kuracakları güneş enerji sistemleri ile elektriğini güneş enerjisinden sağlayacak. Ayrıca evlerinde ürettikleri elektriğin tüketim fazlasını da satabilecek” dedi.

İkinci El Elektrikli BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here