Yeni Bir Kamyonet Almak İçin 2022’ye Kadar Bekleyin! İçinde bulunduğumuz yılda otomobillerin pahalanmasına yol açan birkaç nedeni herkes duymuştur. Bunların en önemlisi de binlerce aracın üretimini durduran küresel bilgisayar çipi eksikliğidir. Bunu muhtemelen duymuşsunuzdur veya araba almak istediğinizde aracın hemen tahsis edilemeyeceğini söylemişlerdir. Çünkü bilgisayar çipi eksikliğinde bir arabanın teslim edilebilmesi için yeterli sayıda çipin üreticiye gelmesi arabaya entegre edilmesi gerekir. Bu nedenle yeni arabalar, SUV’ler ve kamyonetler bir süredir çok azdı. İstediğiniz kamyoneti bulmak, özellikle popüler modeller için hiç olmadığı kadar zor olabilir. Bu araçlar genellikle üretim sayıları açıklandığında rezerve edilir ve daha piyasaya çıkmadan satılır.

2022’ye kadar veya 2022’nin ortalarına kadar beklemek potansiyel alıcılara fayda sağlayabilir. Herhangi bir araç satın alırken beklemenin birkaç nedeni vardır. Bunlardan birisi bazı alıcıların istedikleri kamyon veya modeli çok istemeleridir. Ayrıca yeni bir kamyon modeli bakmazlar. İşte yeni bir kamyonet satın almak için 2022’ye kadar beklemeniz için beş önemli neden.

Kamyonet Sahipleri Genellikle Bir Markaya ve Modele Sadıktır

Forbes’a göre, bir kamyon sahibinin sadakatini yenemezsiniz. Kamyonet sahibi olanlar, tek markayı seçme ve sonsuza kadar ona bağlı kalma eğilimindedir. Küresel çip kıtlığı sırasında bile, envanter giderek azaldıkça, kamyonet sahipleri rekabete geçmeyi reddetti. Forbes, kamyon müşterilerinin yalnızca %24’ünün normalden farklı bir markaya baktığını ve yalnızca %20’sinin araç segmentlerini tamamen değiştireceklerini söylediğini söylüyor.

Yeni Bir Kamyonet Almak İçin 2022'ye Kadar Bekleyin!

Bu, kamyon alıcıları için envanter eksikliğini vurgular. Örneğin Ford’a sadık biriyseniz ve Ford’un kamyonetleri tamamen tükendiyse, muhtemelen başka bir otomobil üreticisine geçmiyorsunuzdur. Ek olarak, kesinlikle bir SUV veya sedan’a geçmeyeceksiniz. Ayrıca, favori markanızın kullanılabilirliğini garanti etmek için çip sıkıntısının sona ermesini beklemeniz veya en azından daha iyi olmanız gerekecek.

2022 İçin Bir Sürü Yeni Kamyonet Yolda

Envanter eksikliği sizi şu anda satın almaktan caydırmak için yeterli değilse, belki de yeni seçenekler olacaktır. 2022 yılı boyunca ve bir sonraki yıla kadar birçok yeni kamyonet çıkıyor. Birçoğu, her biri bir öncekinden daha iyi görünen tamamen elektrikli seçeneklerdir. Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, Chevy Silverado EV ve hatta yeni nesil Ford Ranger gibi kamyonlar çok çekici.

Yeni kamyonların neredeyse her biri beklemeye değer. Ek olarak, yolda öne çıkmak isteyenler için daha geleneksel olmayan seçenekler geliyor. Yeni ve deneyimli kamyonet sahipleri, geleneksel kamyon estetiği olmayan kamyonetlerle ilgilenebilirler. Örnekler arasında GMC Hummer EV ve Tesla Cybertruck sayılabilir.

Yeni Bir Kamyonet Almak İçin 2022'ye Kadar Bekleyin!

Yeni Bir Kamyonet Almak İçin 2022’ye Kadar Bekleyin! Çünkü Bayiler Daha Fazlasını İstiyor

Şu anda satın almaktan kaçınmanın bir başka harika nedeni de yüksek ücretlerdir. Bayiler, talebe bağlı olarak birçok araç için daha fazlasını talep etmektedir. Envanter eksikliği nedeniyle, otomotiv işi arz ve talep çatışmasına dönüştü ve en uygun arabalar en ucuz olanlardır. Çıkış tarihinden önce satılan herhangi bir kamyonet ucuza gelmeyecek.

Bir satıcı, çok rağbet gören bir envanter parçasını ele geçirirse, en yüksek ücreti ödemek zorunda kalacağınıza bahse girebilirsiniz. Bayiler, alıcıların mevcut tek kamyoneti varsa, prim ödemekten başka seçeneğinin olmadığını bilirler. Bir bayinin de yapabileceklerinin sınırı yoktur. Otomobil üreticisi, araçların satması gereken minimum bir fiyat önerirken, bir bayinin ne kadar ücret talep edebileceği konusunda bir sınır yoktur.

Şu Anda Bir Kredi İçin Kredi Onayı Almak Daha Zor

Bir önceki raporumuza göre sıfır araç fiyatlarını yükselten bayiler, bankaların aynı araçları perakende değerinin %110 ve üzerinde değerlemelerine neden oluyor. Sonuç olarak, mükemmel kredisi olmayanlar kredi almak için mücadele edecekler. Kamyonetin veya başka bir arabanın şişirilmiş değeri, yüksek bir faiz oranına neden olacağından bahsetmiyorum bile. Hemen hemen her şekilde, araba kredisi almak şu anda kötü bir fikir gibi görünüyor.

Kamyonetler Daha Piyasaya Çıkmadan Satılır

Daha önce de belirtildiği gibi, arz açığı insanlara çılgınca şeyler yaptırıyor. Alıcılar, daha görmeden kamyonet sipariş ediyor. Araçlar satıcıya ulaştığında dahi aylar öncesinden satılmış oluyor. Daha popüler modellere olan talep onları daha pahalı hale getirmekle kalmıyor. Aynı zamanda satın alma sürecini daha da kötüleştiriyor.

Çoğu insan zaten bir araba satın alma sürecinden hoşlanmaz. Şimdi, yakındaki her bayinin envanterini izlemeniz gerektiğini ve hayallerinizdeki kamyonetin gelmesini beklediğinizi hayal edin. Son olarak, nihayet biri geldiğinde, altı önceden satılmıştır ve satıcı bunu size satamaz.

Sonuç olarak, bunlar yeni bir kamyonet satın almak için 2022’ye (veya daha uzun bir süre) kadar beklemek için açıkladığımız nedenlerdir. Yetersiz stok arzı, yüksek talep ve yolda yepyeni seçenekler artık harekete geçmeyi zorlaştırıyor. Bu bir satıcı pazarı, ama sonsuza kadar sürmeyecek.

İkinci El Arazi, SUV, Pick-up İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here