GMC Hummer EV bu yıl büyük bir coşku ile çıktı ve ilgiyle karşılandı. Bu, Blazer için daha az açıklayıcıydı, ki bu tam olarak Ford Bronco rakibi bir SUV değildi. Ford Bronco’nın da tüm dünyayı salladığını ve SUV dünyasında böyle büyük bir segmentin yeni ve gözde aracı olduğunu ekleyelim. Gelişen bu SUV segmentine her yıl yenileri ekleniyor. Tabi fiziksel olarak daha hayata geçirilmemiş nice tasarım çalışmaları da var bu alanda. Gelin Mini Hummer SUV olarak düşünülmüş GMC Boulder Tasarım Çalışmasına bir göz atalım. Sizce bu araç üretilmeli mi? Üretilse alır mıydınız? Gibi sorulara da cevap verebilirsiniz yazıyı okurken.

Mini Hummer SUV Tasarım Çalışması

Detroit’te bir Transportation Design öğrencisi olan Ryan Schlotthauer’in yarattığı GMC Boulder, Ford Bronco ve iki kapılı Jeep Wrangler’ın beğenilerini almak için tasarlanmış elektrikli bir arazi aracıdır. Schlotthauer “Tasarımlarımda her zaman estetik ile işlevselliğin doğru karışımını bulmayı ve insanların araçları nasıl kullanabileceklerine meydan okumayı hedefliyorum.” dedi. Schlotthauer ayrıca “Elektrikli bir platform kullanmak, aracın benzersiz bir grafik parçasını kullanmamı sağladı.” dedi.

Mini Hummer SUV: GMC Boulder Tasarım Çalışması

Schlotthauer’e göre saçak, yerleşik güneş gözlüğü görevi gören ve sürücünün doğrudan içine bakmasına izin veren yeşil bir akrilikle kaplandığı için oldukça ilginç. Bronco gibi rekabetten ilham almasına rağmen, Boulder aslında oldukça küçük boyutlarda tasarlanmış bir SUV araçtır. Tasarımcısı, “Araç iki kişi için üretildi ve ataşmanlarla her şekilde depolamayı en üst düzeye çıkarıyor.” dedi. “Boulder, günlük yaşamdan kaçmak ve GMC’yi kardeş şirketi Chevy’den birinci sınıf bir arazi markası olarak öne çıkarmak için tasarlandı.” açıklamalarını ekledi.

Gerçekte, konseptin içi, bir iletim tünelinin eksikliğini hesaba katıyor. Sürücünün yanında ve önünde çok fazla alan bulunan Boulder, boyutuna rağmen ferah hissettiriyor. Bizim gözümüze, Boulder’ın kutulu tasarımı ona biraz Suzuki Jimny havası veriyor, bu da küçük olabileceğini ancak aynı zamanda yetenekli olduğunu gösteriyor.

Not : Bunlar, Ryan Schlotthauer tarafından yapılmış bağımsız resimlerdir ve hiçbir şekilde GMC ile ilgili değildir veya GMC tarafından desteklenmemektedir.

Ryan Schlotthauer Fotoğraf Galerisi

İkinci El Arazi, SUV ve Pick-up İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here