SsangYong Musso eskiden SUV olarak satılıyordu, ancak şimdi şirketin pikap kamyonudur ve 2018’den beri satıştadır. İyi arazi kabiliyeti ve yüksek yük taşıma kapasitesi sağladığı için sevilen pikaplardan biridir.

Musso, Ford Ranger , Mitsubishi L200 , Toyota Hilux ve Nissan Navara gibi temel rakipleri hedef alıyor.

Tek Bir Motor Seçeneği Var

ssangyong musso

Musso, Rexton ile paylaştığı 2.2 litrelik dört silindirli turboşarjlı dizel motoru tek bir motor seçeneğiyle sunuluyor ve 178bg ve 400Nm tork sağlıyor. Altı ileri manuel veya altı ileri otomatik şanzıman seçilebilir. Tüm versiyonlar, yalnızca ihtiyaç duyulduğunda ön tekerleklere güç gönderen yarı zamanlı dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmıştır.

Giriş donanımlı EX, standart kumaş koltuklara ve daha az iç konfora sahip ticari kullanıcıya yöneliktir. Rebel, Saracen ve Rhino modelleri, daha büyük alaşım jantlara, deri koltuklara ve yüksek kaliteli bilgi-eğlence sistemlerine sahiptir.

mavi ssangyong musso

SsangYong Musso birçok alanda etkileyici bir şekilde yeteneklidir. Hatta kabin kalitesi ve bilgi-eğlence sistemi, çekme kabiliyeti ve genel iyileştirme gibi alanlarda en önemli rakiplerini geride bırakıyor.

Musso, hafifletmeye yardımcı olan 75 litrelik büyük bir yakıt deposu ile donatılmıştır. Dolu bir depoyla 800 kmden daha fazla bir mesafe yapıyor. Çoğu pikap kamyonunda olduğu gibi, aerodinami yakıt ekonomisinin azaltılmasında önemli bir rol oynar ve Musso’nun geniş bir ön alanı ve uzun gövdesi ile bunların tümü yakıt verimliliğini düşürür.

Musso Yükleme Alanı ve Pratiklik

kırmızı ssangyong

Musso, arka koltuktaki yolcular için fazla alan sunduğundan, genellikle pick-up alıcıları arasında en popüler seçim olan çift kabinli gövde stilinde mevcuttur.

Musso, sürücü koltuğundan, sürüş yüksekliği ve sürüş konumu sayesinde öndeki yolun tipik panoramik görüntüsünü sunmakatdır. Elektrikli koltuk kontrolleri ve direksiyon kolonu ayarı, her boyuttaki sürücünün rahat etmesini kolaylaştırır. Arka camın sınırlı boyutu göz önüne alındığında arka görüş bile nispeten iyidir. Ancak bu, Rebel modellerinde ve üstünde bir geri görüş kamerası eklenmesiyle desteklenir.

ssangyong musso iç mekan

Pick-up sektöründeki en önemli rakipler arasında Musso en kısa olanlardan biridir; Mitsubishi L200 ve Nissan Navara daha uzundur, bu da yükleme alanının uzunluğuna yansır.

Çift kabinli konfigürasyonla baş ve bacak mesafesi fazlasıyla yeterlidir. Ayrıca kabin içinde, özellikle orta kol dayama yerinin altında cömert bir bölme olmak üzere bir dizi kullanışlı saklama alanı vardır.

Kargoyu sabitlemek için döner kancalara ve yardımcı ekipmanın takılmasına olanak tanıyan 12v elektrik prizi bulunmaktadır. Bu da Musso’nun tasarımına iyi bir pratik düşüncenin uygulandığını da göstermektedir. Otomatik modellerde maksimum 1.085 kg taşıma kapasitesi bulunur.

3.500 kg çekebilen ve aynı anda 1.000 kg’dan fazla yük taşıyabilen birkaç pick-up kamyondan biridir. Seçilebilir dört tekerlekten çekişin güvenliği ile desteklenir. Ek olarak, geri görüş kamerası olan daha yüksek özellikli modeller, düşük hızlı manevralar sırasında ideal olan mükemmel bir arka görüşten yararlanır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here