Mustang Mach-E, Ford’un elektrikli araç dünyasındaki en büyük iddiasıdır. Tasarımcılar bu aracın uygun şekilde fütüristik olmasını sağlamak için geleneksel kapı kollarını kaldırmayı seçtiler. Bu, araçların şık görünmesini sağlayan klasik bir gösteri arabası numarasıdır, ancak tasarımcılar yine de insanların arabaya binmesine izin vermenin bir yolunu bulmalılar. Hatta kapı kolları yokken parmaklarınıza daha fazla dikkat etmenizde gerekebilir.

Ford Mustang Mach-E Kapı Kolları Yokken Nasıl Açılacak?

Ford’un çözümü, sırasıyla ön ve arka kapıları açan B ve C sütunlarındaki küçük düğmelerdir. Ve ön kapının, onu açmanıza yardımcı olacak küçük bir tutacağı varken, arka kapıda yok. Ford’un kapı kollarını kaldırmasının nedeni şirketin araştırmalarına göre insanların sadece kapıyı açmak için kapıyı çevreleyen kolu tuttuğunu göstermesidir.

İnsanların kapıyı tutacaklarından o kadar eminler ki, dışarı çok sıcak veya soğuk olması durumunda çıplak metale dokunmanıza gerek kalmaması için içeriye küçük bir lastik bölüm bile eklediler.

Ancak yolcuların kapı ile araba arasına erişmesini istemek, küçük de olsa kapının parmaklarının üzerinde kapanma riski olduğu anlamına gelir. Peki, Ford bunun olmasını nasıl engelledi? Cevap Ford kapıya küçük bir destek ayağı ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırdı.

Ford Mustang Mach-E Kapı Düğmeleri

Açık kapı düğmesine bastığınızda, kapının parmaklarınızın üzerinde kapanmasını önlemek için destek ayağı dışarı çıkar. Bu, kapıyı güvenli bir şekilde açmanıza olanak tanır, bu noktada destek ayağı geri çekilir ve kapı kapanabilir. Ön kapı da bu işleve sahip, çünkü Ford ön koltuktaki yolcuların da kapıyı açmak için kapının kenarına uzanacağını düşünüyor.

Kapı kollarının olmaması, görünüşün yanı sıra başka bir yararı da beraberinde getiriyor. Aracın yan tarafının mükemmel şekilde pürüzsüz olmasını sağlar, sürtünme katsayısını ve dolayısıyla menzilini iyileştirir. Mach-E, 483 km menziliyle, şarj başına 508,5 km’ye kadar çıkabilen ve kendinden biraz daha pahalı Tesla Model Y’den çok uzak değil.

Kapı kolları veya bunların eksikliğinin incelenmesi aracı ele almak için gözden geçirdiğimiz pek çok parametreden sadece bir tanesi. Ve görsel olarak etkileyici bir durum olmanın yanı sıra Mach-E bir çok yeni özelliğe de davetiye çıkardı.

İkinci El Ford İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here