2023 Ford Bronco sport modeline gelecek Off-Road paketi, çelik darbe plakaları ve arazi lastikleri ile aracın arazi yeteneğini arttıracak.

Ford Bronco Sport Hakkında Kısa Bilgiler

Bronco Sport, kompakt Escape Crossover’ın temelini oluşturan aynı platformu kullanıyor. Her model dört tekerden çekişe sahip. Standart olarak Bronco Sport 181 beygir gücünde 1.5 litrelik üç silindirli turbo şarjlı bir motor ile geliyor.

Ancak bunun yanı sıra 245 beygir gücünde 2 litrelik turbo şarjlı dört silindirli bir versiyonu da mevcut. Her iki versiyonda da sekiz ileri otomatik şanzımana sahip. Daha güçlü motora sahip versiyon ayrıca direksiyon simidine monte vites değiştiriciler ve güncel soğutma sistemleri ile geliyor.

Bronco Sport 900 kg ile 997 kg arasında çekme gücüne sahip. En üst düzey Badlands donanım paketi diferansiyel kilitli çift kavramalı arkadan çekişli bir ünite ile beraber geliyor. Ayrıca pek çok özel donanımlarda içerisinde mevcut.

2023 Ford Bronco

Bunun yanı sıra 17 inç boyutunda jantlarda arazi lastikleri yer alıyor. Ayrıca daha fazla yükseklik sağlamak için 2.5 cm’lik süspansiyon asansörüne ve dayanıklı amortisörlere sahip.

2023 Ford Bronco Sport’a Gelecek Off-Road Paketi Neleri Kapsıyor?

Ford, Bronco Sport modellerine sahip araziye çıkarmak isteyen ancak Badlands versiyona geçmek istemeyenler için yeni bir seçenek sunmakta.

Yeni Off-Road paketi içerisinde dört çelik koruma levhası ile geliyor. Ayrıca yakıt deposu dahil alt gövdeye ek koruma sağlıyor. Ön koruma levhası da aracı arazi de daha dayanıklı hale getiriyor.

Yeni arazi tipi 17 inçlik jantlar arazi tipi lastik seti ile beraber geliyor. Bu lastiklerin boyutu ise 225/65R17. Bunun yanı sıra Off-Road paketi, kaput, alt gövde ve kapılar üzerinde grafikler de sunmakta.

2023 Ford Bronco

Yeni paket, sınırlı üretime sahip. Bunun yanı sıra Badlands donanım versiyonuna sahip kullanıcılar için Off-Road paketi pek bir anlam ifade etmeyecektir. Çünkü Badlands versiyonu aktarma organını ve yakıt deposunu korumak için koruma plakaları ile beraber geliyor.

Bunun yanı sıra Ford, ayrıca 2023 Ford Bronco Sports kullanıcıları Bronco Off-Roadeo programını genişleteceğini duyurdu. Bu program sayesinde yeni araç kullanıcılarına Bronco Sports’un kabiliyetleri ve dahası hakkında bilgi vermek amaçlanmakta.

Ford’a göre Off-Roadeo programına katılan kullanıcıların %90’ı yeniden arazi sürüşüne çıkıyor. %97’lik kısmı ise bu programın ardından arazi sürüşü konusunda kendisini daha özgüvenli hissediyor.

Yeni Off-Road Paketinin Fiyatı

2023 Ford Bronco Sport’a gelen yeni Off-Road paketinin ismi Black Diamond paketi olarak geçiyor.

2023 Ford Bronco

Black Diamond paketinin fiyatı ise 1295 dolar. Bu paket Big Bend ve Outer Banks kaplamaları için mevcut. Ayrıca ek olarak gövde altı koruması için çelik darbe plakaları içeriyor.

Ford bu paketin yanı sıra Bronco kullanıcıları için kullanıcılarına Off-Roadeo programını da vaat ediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here