2023 Lucid Air modelinin başlangıç versiyonundan itibaren yeni modeli kullanıcılarına 600 km’den fazla menzil vaat ediyor.

2023 Lucid Air Modeli 600 Km’den Fazla Menzile Sahip Olacak

Lucid Air’in Touring versiyonunun teslimatları başladı. Bu versiyonun Aralık ayı başında Lucid Air Pure’un dört tekerlekten çekişli versiyonları takip edecek.

Touring versiyonu standart olarak 20 inçlik jant yerine ücretsiz olarak 19 inç Aero jantlar ile geliyor. Bu jantlarda ki lastikler ise dört mevsim lastikleri. Bu lastik kombinasyonla Lucid Air Touring 683 km menzil vaat ediyor.

Firma, Touring versiyonunun 620 beygir gücünde olduğunu resmen doğrulamış oldu. Touring 0’dan 100 km’ye 3.4 saniyede çıkıyor. Touring bunun yanı sıra standart olarak dayanıklı alüminyum bir tavanla geliyor.

2023 Lucid Air

Dört tekerden çekişli Pure versiyonu ise standart olarak Aero jant ve dört mevsim lastikleri ile geliyor. Bu versiyonda 659 km’lik bir menzile sahip.

Çift motorlu tahrik sistemi toplamda 480 beygir gücü sağlıyor. Ayrıca bu gücü sayesinde araç 0’dan 100 km’ye 3.8 saniyede çıkıyor.

Air ve Touring versiyonları Air’in diğer versiyonları olan Grand Touring ve Dream versiyonlarından daha az menzile sahip. Çünkü batarya paketleri 22 modül yerine 18 modül üzerinden üretilmekte. Bunun yanı sıra 92 kwh’lik daha küçük bir batarya paketi ile geliyor.

Grand Touring versiyonunun menzili ise gerçekten çok etkileyici. Bu versiyonun menzili 1.313.224 km gibi oldukça yüksek bir menzil.

2023 Lucid Air

Lucid’in araçlarında ki bu etkileyici menzil, 900 volt gücündeki mimariye ve güç elektroniğine borçlu. Giriş seviye Pure ve Touring versiyonları 350 kw’lık uygun bir DC hızlı şarj istasyonunda 15 dakikalık dolumla 321 km ekstra menzile sahip olabilir.

Lucid Air Versiyonları ve Diğer Özellikleri

Tahminlere göre Air, şu an piyasada ki tüm elektrikli araçlar içerisinde en uzun menzile sahip araç. Giriş seviye Pure versiyonu 659 km menzile sahip. Orta sınıf Touring’in şarj başına 683 km menzile ulaşacağı tahmin edilmekte.

Grand Touring versiyonunun menzili ise 830 km. Grand Touring Performance versiyonunun ise 717 km’ye kadar çıkıyor. Bu da demek oluyor ki bu iki versiyon şimdiye kadar ki elektrikli araçlar içinde en uzun menzile sahip versiyonlar.

Air 112 kwh bataryaya ve DC hızlı şarj özelliğine sahip. Lucid hızlı şarj cihazına takılan modelin 21 dakika içerisinde 482 km menzil kazanacağını söylüyor.

Giriş seviyesi Air Pure, arka tekerleklere güç sağlayan tek bir elektrik motoruyla geliyor. Bu motor araca 480 beygir güç sağlıyor. Diğer modellerde ise dört tekerden çekiş ve daha yüksek beygir gücü sağlayan çift elektrik motoru yer alıyor.

Orta seviye Touring versiyonu 620 beygir gücünde. Grand Touring ise 1050 beygir güç üretebiliyor.

Lucid araçlarında pnömatik yaylar yerine çelik helezon yaylar kullanıyor. Buna rağmen sürüş sırasında araç yol tutuşu konusunda rahat.

Air’in en yüksek versiyonu ise üç elektrik motoruna sahip Lucid Air Sapphire. Bu versiyon 1200 beygirden fazla güç üretiyor. Üçüncü elektrik motoru aracın arkasında yer alıyor. Lucid’in iddiası bu versiyonu ile Tesla Model S Plaid ile rekabet edebilmek. Bunun yanı sıra bu versiyonun azami hızı ise 321 km.

2023 Lucid Air Fiyatı

Touring versiyonunda dört tekerden çekiş standart olarak geliyor. Ancak giriş seviye Pure versiyonunda dört çeker çekiş istenirse ekstra 5500 dolar ödeme yapılması gerek. Pure’un ilk versiyonları dört tekerden çekiş ile gelecek. Arkadan çekişli versiyonlar ise 2023 yılının ikinci çeyreğinde piyasada yerini alacak.

Giriş seviye dört tekerden çekişli sağlam alüminyum tavan ile Pure versiyonunun fiyatı 94.550 dolar. Ancak daha düşük fiyatlı arkadan çekişli Pure modelinin fiyatı 89.050 dolardan başlıyor.

Air’in Touring versiyonunun başlangıç fiyatı ise 109.050 dolardan başlıyor. Bu versiyon standart olarak sağlam alüminyum bir tavan seçeneği ile geliyor. Bu versiyonda cam gölgelik cam tavan ise 4500 dolarlık ekstra ücrete tabii.

Lucid’in en havalı ve lüks versiyonları olanları olan Dream Edition tükenmiş durumda.

Grand Touring versiyonunun fiyatı 155.650 dolardan başlarken, Grand Touring Performance versiyonunun fiyatı 180.650 dolardan başlıyor.

Lucid Air’in üç elektrik motorlu Sapphire için resmi olarak bir fiyat paylaşımı yapılmadı. Ancak sektör kaynakları bu versiyonun fiyatının tahmini olarak 250.000 dolardan başlayacağını söylüyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here