Lamborghini Sterrato Huracan modelinin tanıtımını 30 Kasım’da Miami’deki Art Basel gösterimi sırasında yapacak..

Tanıtımından Önce Lamborghini Huracan Sterrato Hakkında Bilinenler

2022 yılının başında Lamborghini patronu olan Stephan Winkelmann Huracan süper aracının V-10 motorlu iki farklı versiyonunu getireceklerini açıklamıştı.

Bu farklı versiyonlardan ilki Huracan Tecnica Nisan ayında ortaya çıktı. Pist odaklı Huracan STO gibi Tecnica da arkadan çekişliydi. 631 beygir gücünde güç aktarma organına sahip Tecnica, STO’ya göre daha az aerodinamik bileşenler içeriyordu.

Lamborghini Sterrato Huracan

Lamborghini 2019 Sterrato konseptinin üretim versiyonu gibi görünen yeni bir Huracan versiyonunu tanıttı.

Lamborghini arazi odaklı Sterrato’nun yakında gelecek Huracan versiyonunun geleceğini doğrulamış oldu. 320 km’lik Sterrato’yu firma bir ralli makinesine çevirmeyi istediğini 2019 yılında ifade etmişti.

2019 yılında Sterrato için tek seferlik bir konsept olarak bahsediliyordu. Ancak şimdi Sterrato’nun üretime geçeceği kesinleşmiş oldu.

Konsept ile Tanıtım Versiyonu Arasında Farklar

Konsept ile tanıtım videosunda yer alan test aracında birkaç fark göze çarpıyor. Üretim versiyonunda ön tamponun üzerinde çift dikdörtgen LED ralli lambası yer alıyor. Ancak tavan raylarına monte edilen üçüncü LED ışık burada yer almıyor.

Lamborghini Sterrato Huracan

Tavan rayları sayesinde satış sonrası kullanıcılar kendileri istediği gibi ışık takabilecekler. Üretim aracı konsept araçtakine benzer jantların etrafında benzer siyah plastik kaplamaya sahip.

Bunun yanı sıra üretim aracı konsept araçtakine benzer çıtalı motor kapağına sahip. Ancak motor bölmesinden çıkan bir hava girişi de var.

Çıkış Tarihi

Yeni Huracan Sterrato modeli yükseltilmiş bir süspansiyona ve plastik gövde kaplamasına sahip olacak. Ralli ışıkları da olan Huracan V-10 motoru ile beraber gelecek.

Huracan’ın şimdilik teknik detayları paylaşılmadı. 30 Kasım da Miami de Art Basel Gösterisi sırasında tanıtımda tüm detaylar belli olacak. Bu tanıtımdan sonra piyasada yer alması beklenmekte.

Yeni 5.2 litrelik V-10 motoru ile Huracan versiyonu 2022 yılı bitmeden görücüye çıkacak.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here