Lamborghini ve Bridgestone birlikte lastik geliştirecek. Bu Run-Flat Super araç lastiği her araziye uygun olacak.

Lamborghini ve Bridgestone Ortaklığında Yeni Bir Lastik

Bridgestone ve Lamborghini’nin birlikte geliştirdiği yeni lastik, dünyanın Run-Flat özelliğine sahip ilk arazi lastiği. Bridgestone’a göre bu süper araçtan kullanılmak için özel olarak tasarlanan Run-Flat bir lastik. Ayrıca bu lastik, hem yolda hem de arazide çekişi üst düzeye çıkarıyor.

Bu lastikte ayrıca tescilli bir polimer malzeme yer alıyor. Arazi de daha fazla yol tutuşu sağlamak için lastikte yeni bileşikler de bulunmakta. Lastikte yer alan sırt deseni yüksek hız ve arazi de yol tutuşu sağlaması için özel olarak tasarlanmış durumda.

Lastiğin herhangi bir durumda patlaması halinde sürücü sıfır hava basıncı ile 80 km/s hız ile 80 km yol kat edebiliyor.

Bridgestone ve Lamborghini

Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 süper otomobil lastiği iki farklı boyutta geliyor. Bunlar ön tekerler için 235/40 ZR19 boyutunda. Diğeri ise arka tekerler için daha geniş 285/40 ZR19 boyutunda bir lastik.

Bunun yanı sıra ayrıca Bridgestone kış için Lamborghini’ye özel kış lastiği de sunmakta. Bu lastik de Blizzak LM005 kar lastiği olarak geçiyor.

Yeni Lastik Hangi Araçta Yer Alacak?

Bridgestone ve Lamborghini tarafından geliştirilen yeni lastik Lamborghini’nin Huracan Sterrato modelinde yer alacak. Yeni Huracan Sterrato arazi tipi modeli için özel olarak tasarlanan Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 lastikleri ile beraber gelecek.

Huracan Sterrato, kademeli lastik düzenine sahip. Yani ön ve arka tekerler farklı boyutta geliyor. Her iki tekerde 19 inç boyutunda ancak genişlikleri farklı olarak geliyor.

Lamborhigni

Bridgestone Tüketici Değiştirme ve OE Başkan Yardımcısı Steven De Bock, lastikler hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Dueler All-Terrain AT002 ile Bridgestone, Lamborghini Huracan Sterrato’nun yüksek hızlı arazi konseptini mükemmel bir şekilde tamamlayan özel yapım bir lastik yarattı. Asfaltta yüksek hızlarda arazide olduğu kadar yetenekli, yüksek hız stabilitesi ve arazi kabiliyeti sağlıyor. Ayrıca çamurda, çakılda tamamen farklı bir dizi zorluğun üstesinden gelmesi için yeni bir lastik yarattık.”

Huracan Sterrato hem asfaltta hem de toprak yolda eğlenceli bir sürüş vaat ediyor. Sterrato dört tekerden çekiş sistemine sahip. Ayrıca Sterrato 602 beygir ve 559 nm tork gücünde. 5.2 litre V10 motora sahip model 0’dan 100 km’ye 3.4 saniye gibi bir sürede çıkıyor. Aracın maksimum hızı ise 260 km.

Yeni Sterrato Huracan versiyonunun fiyatı kesinlik kazanmadı. Ancak sektör kaynakları aracın 270.000 dolardan başlayacağını ifade ediyor.

Huracan Sterrato ile İlgili Daha Fazla Bilgi Almak için Göz Atabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here