Porsche 963 ve 911 GT3 R 24 saatlik dayanıklılık yarışması olan Florida’da ki Daytona pistinde ortaya çıkacak.

Porsche 963 Hibrit HyperCar Yarış Pistinde Kendini Gösterecek

24 saat süren Dayton dayanıklılık yarışı Uluslararası Motor Sporları Birliğinin onayladığı spor otomobil yarışmasına verilen isim. Bu sene ki yarış 28 Ocak 2023 tarihinde başlayacak. 29 Ocak 2023 tarihinde sona erecek. Yarış Amerika’nın Florida eyaletinde yer alan Daytona Uluslararası yarış pistinde gerçekleşecek.

Porsche 963 Hibrit bu yarış için 12 aylık sıkı bir test programından geçti. Firma bu 963 modelini geliştirmeye Weissach test sahasında başladı. Bunun ardından testler sırasında 963 Avrupa ve Kuzey Amerika da yer alan yarış pistlerinde toplamda 32.000 km yol kat etti.

963

Testlerle ilgili olarak Factory Motorsport LMDh Direktörü olan Urs Kuratle şunları söyledi:

“Bu testlerden çok şey öğrendik. Bu süreçte inişler ve çıkışlar yaşadık. Testlerde kendimize 30.000 kilometreye ulaşma hedefi koyduk ve bunu başardık. Daytona’da aracı yarış için mümkün olan en mükemmel şekilde değiştirmeye devam edeceğiz. IMSA sezonunun başlangıcında kendimizi mümkün olan en iyi konuma getirmek için çok çalıştık.”

Porsche 963’ün rakipleri ise BMW, Acura ve Cadillac olacak. Bu rakipleri karşısında Porsche’un işi pek de kolay olacak gibi görünmüyor.

Daytona da Porsche Grand Touring Prototype sınıfında yer alacak. Bu sınıf yarışın üst sınıfının ismi. Burada yarışacak yeni 963 modeli aynı zamanda Haziran 2023 yılında 24 saatlik Le Mans yarışında da yarışacak.

Yeni Porsche 963 modeli kendini ilk olarak 2022 yılında Goodwood Hız Festivalinde göstermişti.

Porsche Motorsport Başkan Yardımcısı Thomas Laudenbach 963 ile ilgili ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Daytona sezon açılışını dört gözle bekliyoruz. Yeni Porsche 963 ile nihayet dünyanın en büyük dayanıklılık yarışlarında zafer kazanmak için savaşmaya geri dönüyoruz.”

Porsche’un Daytona Pistindeki Diğer Aracı 911 GT3 R

Daytona da yarışacak yeni 911 GT3 R 2022 yılında tanıtımı gerçekleşen 911 GT3 RS’yi temel alıyor. Firma Weissach test sahasında GT3 R’yi modifiye etmeye başladı. Bunun ardından GT3 R Nurburgring Dayanıklılık yarışmasında üç tur yarışma imkanı buldu.

Porsche’un 911 GT3 R Proje Müdürü Sebastian Golz ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Büyük bir zorlukla karşı karşıyayız. Yeni GT3 Daytona da büyük uluslararası sahnede ilk resmi yarışına katılıyor. Yarışta ve dik eğimli dönüşlerde benzersiz pist özelliklerinin yanı sıra, yılın ilk yarışında diğer otomobiller üzerinde büyük stres yarattı.”

911 GT3 R

Daytona dayanıklılık yarışı Golz’un da ifade ettiği gibi senenin ilk yarışı olacak. Bu yarışta göreceğimiz araçlar Haziran ayında gerçekleşecek Le Mans için ön fikre sahip olmamıza yarayacak. Le Mans yarışı bu yıl 100. kez gerçekleşecek. O yüzden pek çok yarışçı bu özel yarışta birincilik elde etmek istiyor.

Porsche 911’in Yenilenen Versiyonuna da Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here