Porsche tasarım ekibi, heyecan verici oranlara sahip fütürist bir “uzay mekiği” olan Porsche Vision Renndienst konseptini tasarladı. Çalışma, karakteristik yüzey modellemesi ile Porsche tasarım DNA’sının marka için bilinmeyen bir araç segmentine nasıl aktarılabileceğini gösteriyor. İç kısımda yolcular rahat ve modüler bir seyahat kabini buluyor. Sürücü, merkezi bir sürücü koltuğuna oturur. Tamamen elektrikli tahrik teknolojisi alt gövdede bulunur. Sonuç olarak, yolcular beklenmedik derecede cömert bir alan ve Porsche benzeri yetenekle birleşen seyahat deneyiminin tadını çıkarabilir.

Porsche Vision Renndienst' ve Volkswagen ID Buzz benzerliği
Porsche Vision Renndienst’in Volkswagen ID Buzz’a benzerliği

Porsche Vision Renndienst: fütüristik bir “uzay mekiği”

Bir Porsche minibüsü fikri kulağa çılgınca gelse de, Vision Renndienst’e bir bakış, Volkswagen’in ID Buzz’ını unutturacak. 2018’de yaratılan ve daha önce hiç ortaya çıkmayan Vision Renndienst, Porsche tarafından onlarca yıl önce kullanılan bir VW minibüsten ilham alan fütüristik bir “uzay mekiği” dir. Model, aerodinamik yüzeylere, dinamik bir seraya ve bir minibüse uygulanmış en agresif yan eteklere sahip olduğu için harika görünüyor.

Porsche Vision Renndienst: fütüristik bir "uzay mekiği" 
Porsche Vision Renndienst: fütüristik bir “uzay mekiği”

Ayrıca minimalist farlar, sportif bir ön fasya ve uzun eğimli bir tavan görebiliriz. Tasarımcılar ayrıca beş kollu alaşım jantlar ve tam genişlikte bir ışık çubuğuna sahip geleneksel bir Porsche arka uç taktı. Porsche iç mekan resimlerini yayınlamadı, ancak Vision Renndienst’in merkezi bir sürücü koltuğu mevcut. Ayrıca beş yolcuya kadar alabilen “modüler bir seyahat kabini” var. Minibüs elektrikli olduğundan ve tüm güç aktarım aksamı bileşenleri zeminin altında bulunduğundan, şirket yolculara “Porsche benzeri bir yetenek” ile beklenmedik şekilde geniş bir kabinde davranıldığını söyledi.

Araç görünüşte farklı bir tasarıma sahiptir. Bu konuda şirketin söylemi ise “Porsche tasarım DNA’sı, karakteristik yüzey modelleme ile, marka için bilinmeyen bir araç segmentine transfer edilebilir.” şeklindedir.

Vision Renndienst, 2005 ile 2019 yılları arasında oluşturulan ve “kilit altında tutulan” ancak şimdi Porsche Unseen adlı yeni bir açıklamada ortaya çıkan 15 farklı araçtan biridir. Kitap şu anda perakendecilerden temin edilirken, şirket gelecekte daha fazla görünmeyen kavramları ortaya çıkaracak.

İkinci El Porsche İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here