Ford elektrikli Crossover modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Sektör kaynakları Mart 2023 tarihinde Ford’un tanıtımı gerçekleştireceğini söyledi.

Ford’un Elektrikli Crossover Hakkında Şimdilik Bilinenler

Ford’un yeni elektrikli aracını 2022 yılının sonunda Martin Sander Twitter üzerinden paylaştı. Yeni gelecek olan Crossover Volkswagen ile işbirliğinin sonucu ortaya çıkacak.

Yeni araç Volkswagen Grubunun Modüler Elektrikli Tahrik matris platformunu destekleyecek. Bunun yanı sıra ayrıca Volkswagen ID.4 ile yakın boyutlarda olacak. Bu sebeple sektör kaynakları aracın elektrik düzeninin hemen hemen benzer olmasını bekliyor.

Crossover modeli, Almanya’nın Köln fabrikasında üretime girmesi beklenmekte. Bu fabrikada daha önce Ford Fiesta üretimi gerçekleşiyordu. Martin Sander bu tesis ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Ford’un Köln’deki üretim fabrikası elektrikli modellere odaklanacak. Firmanın Valencia fabrikası ise Tahrik matris platformunu kullanmayacak. Valencia’da tamamen elektrikli bir platform kullanacağız. Ancak bunun ne zaman olacağı ve orada hangi modelleri inşa edeceğimiz şu an için net değil. Köln, Valensiya ve Craiova’daki otomobil üretim fabrikalarımızın kapasiteleri Avrupa’daki ihtiyaçlarımızı karşılıyor.”

Ford’un Gelecek Planları

Ford, 2028 yılına kadar Volkswagen’in platformuna dayalı 1.2 milyon elektrikli araç üretmeyi planlıyor. Ford Amerika ise 2026 yılına kadar Avrupa pazarında 600.000 adet satma planları kuruyor.

Martin Sander Volkswagen ile çalışmayı ise şu şekilde ifade ediyor:

“Volkswagen ile çalışma Ford’a en az iki yıl geliştirme süresi kazandırdı.”

Her ne kadar Sander bu şekilde ifade etse de firma Volkswagen’e bu konuda bağlı kalmak istemiyor. Bu konuda bağımlılığını azaltmak için de kendi elektrikli araçlarını yeni baştan yaratmak istiyor.

Ford elektrikli Crossover

Ancak firma yazılım konusunda Volkswagen’den yardım beklemiyor. Bu konuda da Sander şunları söylüyor:

“Yazılım alanında muhtemelen herhangi bir yardıma ihtiyacımız yok. Hedeflerimize ulaşacağımızdan çok eminiz.”

Sander’in bu açıklaması Ford ve Volkswagen destekli yazılım Argo AI’ın yatırım eksikliği sebebiyle kapanmasının ardından geldi.

Bu açıklamaya bakarsak Ford Avrupa elektrikli araç üretmekten fazlasını planlıyor. Aynı zamanda yazılım alanına da odaklanmak istiyor.

Firmanın 2023 Mart ayında tanıtması beklenen Crossover modeli elektrikli araç stratejinin bir parçası. Şu an için herhangi teknik bilgi ve tasarım detaylar belli olmayan Ford’un yeni Crossover’ini herhangi bir aksilik olmazsa Mart ayında görme şansımız olacak.

Ford’un Diğer Elektrikli Aracı E-Transit’e de Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here