Tesla rekor satış adedi ile 2022 üçüncü çeyreğini kapattı. Firma tarafından internet sitesinde satış adetlerini gösteren rapor yayınlandı.

Tesla Rekor Satış Adetleri

Tesla internet sitesinde ki raporda yılın üçüncü çeyreği itibariyle toplam 343.830 adet araç teslimatı gerçekleştirdiğini belirtiyor. Buna göre yapmış olduğu teslimatların 325.158 adedi Tesla Model 3 ve Model Y modellerinden oluşuyor.

Ancak 18.672 adet araç teslimatı ise Model S ve Model X modelleri üzerinden gerçekleşmiş durumda. Bunun yanı sıra geri kalan 22.093 adet araç ise firmanın depolarında teslimatlarının gerçekleşmesini bekliyor.

Model

Üretim Adedi

Teslimat Adedi

Model S ve Model X

19.935 18.672

Model 3 ve Model Y

345.988

325.158

Toplam Adet 365.923

343.830

Tesla’nın Satış Rakamları Hakkında ki İfadeleri

Tesla internet sitesinde ki raporu yayınlarken ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Bölgesel toplu araç üretimi nedeniyle teslimat hacimlerimiz her çeyreğin sonuna doğru düştü. Ancak üretim hacimlerimiz artmaya devam etti. Ayrıca bu yoğun lojistik haftalar da araç taşıma kapasitesini ve maliyetleri asgari düzeyde tutmak giderek zorlaşıyor. Bunun yanı sıra üçüncü çeyrekte her hafta daha dengeli bölgesel araç üretimine geçtik. Böylece bu çeyreğin sonunda araç satışlarımızda artışa yol açtı. Bu arabalar sipariş edildi ve müşterilere ulaştığında teslimatları gerçekleşmiş olacak.”

Tesla Rekor

Bu rapordan ve bilgilerden hareketle Tesla’nın teslimatlarının henüz tamamlanmadığını söyleyebiliriz. 2021 yılında Elon Musk firma çalışmaları ile ilgili ayrıca şu ifadeleri kullanmıştı:

“Üretimi hızlandırmaktan vazgeçin, bunun yerine taşıma maliyetlerini en aza indirmek için farklı yollar bulmaya odaklanın.”

Firma daha önce pandemi nedeniyle 2021 yılının üçüncü çeyreğinde satış rakamlarında düşüşe geçmişti. Ancak yeni faaliyete geçen tesisleri ile birlikte Tesla 2022 yılının üçüncü çeyreğinde pazarda rekor satış rakamlarına ulaşmış oldu.

2. El Tesla Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here