Tesla, Yasağa Rağmen Üretime Başladı!

0
9366

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Kaliforniya’daki fabrikasında yasağa rağmen üretime başladı.

Musk, Kaliforniya eyaletinde izin aldığı halde Alameda yönetiminin bu onayı iptal ettiğini paylaşmıştı. Ayrıca ABD’deki diğer otomotiv firmalarının izin aldığını sadece Tesla’nın dışarıda kalmasından da rahatsızlık duyduğu dile getirmişti. Tüm çalışanlara e-posta göndererek koronavirüs nedeniyle ara verilen üretime kaldığı yerden başlayacağını bildirdi.

ABD Hazine Başkanı Çağrıda Bulundu

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Kaliforniya’daki sıkı tedbirlerden dolayı şirketi Teksas’a taşıyabileceğini belirtmiş Teksas yönetimi tarafından da olumlu karşılanmıştı. Bunun üzerine ABD hazine başkanı Steven Mnuchin, Musk’u destekleyici açıklama yaparak Kaliforniya eyaletine Tesla fabrikasını elinde tutmak istiyorsa üretimine devam etmesi için izin verilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Musk Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Alameda bölgesinin kurallarına rağmen Tesla yarın (bugün) üretime başlayacak. Ben de herkesle beraber bantta olacağım. Birisi tutuklanacaksa sadece beni tutuklayın” paylaşımında bulundu.

Alameda ’da yasağa uymayanlara hapis cezası ya da para cezası yaptırımları uygulanıyor. Tesla bu yaptırımlara rağmen üretime başladı. Alameda yönetiminin alacağı karar merakla bekleniyor.

İkinci el elektrikli araçlara bakmadan geçmeyin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here