Ford 8 Yıldır Pazar Lideri

0
1218
Ford 8 Yıldır Pazar Lideri

Ford, 2022 yılında Avrupa’da ticari araç satışında satış lideri olmayı başardı. Bu başarıyla birlikte Ford, 8 yıldır pazar liderliğini elinde tutuyor. Ayrıca bu sektörde yeni bir rekordur. Ticari üssü Ford Otosan’ın üretim gücüde bu başarının arkasındaki etmendir. Avrupa’da en çok satın (1 ton segmentinde) alınan ticari van, Ford Transit Custom. Bu ticari van Ford Otosan Kocaeli’nde üretiliyor.

Ford Otosan’ın Gücü

Bu başarının ardından Ford birtakım açıklamalar yaptı. Firma; Transit Custom’ın başarısı ve Ford Otosan’ın üretim gücüyle Ford yüzde 15 ile Avrupa’daki şimdiye kadarki en yüksek toplam pazar payına ulaşırken; İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, İrlanda, Portekiz, Romanya, İsveç ve Türkiye olmak üzere 11 ülkedeki pazar payını yıldan yıla da artırdı” açıklamasını yaptı.

Ford Sekiz Yıldır Pazar Lideri

Konuya ilişkin olarak Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep; “Sekiz yıl üst üste Avrupa pazar liderliği rekorunu kırmak; ticari müşterilerimizin Ford’a duyduğu güvenin bir göstergesi. Benzersiz yazılım, şarj ve hizmet platformumuzu Avrupa genelinde kullanıma sunarken, üretkenlik için müşterilerimizin güvenilir ortağı olmaya devam edeceğiz” sözlerini dile getirdi.

Bunlara ek olarak; “Ford Otosan, otomotiv sektörünün elektrik dönüşümüne liderlik etme vizyonu doğrultusunda geliştirdiği elektrifikasyon stratejisiyle yatırımlarını; Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını uzun zamandır elektrikli ve hibrit araçlara odaklanarak sürdürüyor”. Aynı zamanda 2 milyar avroluk bir yatırımdan da bahsederek; 2021 yılında elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin 2026 yılına kadar ki planından söz etti. Marka için elektrikli dönüşümünde önemli olduğunun altını çizdi.

Ayrıca Ford Otosan’ın elektrifikasyonu adına önemli gelişmelerden birinin E-Transit olduğunun altını çizdi. E-Transit‘in Avrupa’daki ilk tam elektrikli aracının gölcük fabrikasında üretildiğini dile getirerek; fabrikanın elektrik enerjisinin tamamını %100 yenilenebilir kaynaklardan elde ettiğini söyledi. Bunlara ek olarak; E-Transit’e dair “geçtiğimiz yılın haziran ayından bu yana Avrupa’da 2 tonluk elektrikli ticari araç segmentinin aylık satışlarına öncülük ediyor” açıklamasını yaptı.

Ford Sekiz Yıldır Pazar Lideri

Son olarak, 2023 yılı ile birlikte Kocaeli fabrikasında; Yeni Nesil Transit Custom grubunun dizel, hibrit elektrikli gibi donanımlarının üretimi gerçekleşecek. Tam elektrikli ilk donanımda bu fabrikada hattan inecek.

Eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Ford Türkiye’de Batarya Tesisi Kuruyor!” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here