Ford otomotiv şirketi uzun yıllardır Türkiye pazarına hizmet veren bir şirkettir. Özellikle Türkiye’deki fabrikasında oldukça fazla sayıda araç üretilmiştir. Değişen teknolojik gelişmeler sonrasında batarya fabrikaları oldukça önem kazandı. Artık tüm şirketler araçlarını elektrikli üretme konusunda ısrarlı. Ford otomotiv şirketi de bir adım atarak batarya üretimine başlamak istiyor. Fakat Ford hangi ülkede bu fabrikayı kuracağı konusunda kararsızdı. Geçtiğimiz günlerde Ford şirketinin Türkiye’de kuracağı fabrikadan vazgeçtiğini öğrenmiştik. Çok geçmeden ise bu kararından caydı. Artık Türkiye’de Ford batarya tesisi kuruyor diyebiliriz.

Ford’un Batarya Tesisi İçin Yeni Anlaşma

Ford Batarya Tesisi

Ford otomotiv şirketi Türkiye’de kurulacak fabrikası için yeni bir şirketle anlaştı. Artık resmen Ford Türkiye’de batarya tesisi kuruyor. Batarya teknolojisinde SK Innovation şirketi yerine LG Energy tercih edilecek. SK Innovation ile anlaşmaya varamayan Ford, batarya tesisini LG Energy Solution ile birlikte kuracak. Batarya üretimi konusunda dünyanın en iyi markalarından bir tanesidir. Bu yüzden Ford otomotiv şirketi elektrikli araçlarının bataryaları konusunda şanslı olacak. Konuyu takip eden bir kaç isime göre iki firma arasındaki anlaşma önümüzdeki günlerde imzalanacak.

Ford ve SK Innovation Arasındaki Anlaşma Ne Olacak?

Ford Batarya Tesisi

Ford otomotiv şirketi ve SK Innovation arasındaki batarya üretim anlaşması devam ediyor. Bu iki şirket yine SK On için özel üretim bataryalara devam edecek. Fakat iş Türkiye’deki kurulacak tesise geldiğinde farklı bir durum oluşuyor. Burada Ford yalnızca LG Energy şirketini tercih edecek.

Türkiye’deki Fabrika Ne Zaman Kurulacak ?

Ford Batarya Tesisi

Ford Türkiye’de batarya tesisi kuruyor fakat bu tesis nerede ve ne zaman kurulacağı konusunda net bir bilgi yok. Yalnızca söylentilere göre Ankara!da kurulacak tesisin 2025 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Kurulacak olan firma 30 ile 45 gWh’lık bir üretim kapasitesine sahip olacak. Bu sayede tesis Avrupa’nın en büyük batarya üretim fabrikalarından birisi olacak.

LG Energy ve Ford Ne Zaman Anlaşma İmzalayacak?

lg energy solution

LG Energy ve Ford otomotiv şirketi anlaştıklarını açıklamaktan çekiniyor. Karşılıklı imzalar atıldığında son gelişmeleri yeniden sizlere aktaracağız.

Sizler Türkiye’de kurulacak yeni fabrika hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here