Halo Araba Nedir? Ne İşe Yarar? Amaç Nedir?

0
2567

Araba şirketleri bunu her zaman kullanıyorlar, ancak gerçekten halo araba terimini ne olduğunu ve gerçekten ne işe yaradığını bilen var mı?Elbette, araç reklamları bir markayı müşterinin zihninde tutmak için hile yapabilir, ancak markanızın sesinin ve tarzının özü kadar kendi başına duran bir araç yapmak kadar etkili değildir. Böyle bir araba ortaya çıktığında, yutturmaca yaratmaya hazırlanır ve yutturmaca yaratır. “Halo araba”, bir markanın sunabileceği teknolojiyi, stili ve performansı geliştirmek için kendi yolundan çıkan bir arabadır.

Halo Araba Ne İşe Yarar?

Halo arabası bir sembolden daha fazlasıdır. Bu, bir markaya, özellikle de otomobil üreticilerinin bu günlerde çok sayıda insanı çekmeye çabaladıkları genç gözleri çekmenin bir yolu.

Halo arabalar genellikle bir marka için, daha küçük hacimlerde satılabilen ancak halkın hayal gücünü yakalayan bir araba için bir figür olarak tanımlanır. Geleneksel olarak halo arabalar çok iyi görünüşlü spor arabalardır. Mustang, Miata, 911, WRX veya M3’ü düşünün. Ancak bir halo otomobil aslında bir markanın “Hepimizin neyle ilgili olduğu” dediği şeydir. Bugünlerde herhangi bir araba Toyota’nın kamusal yüzü ise, o da Prius’dur. Diğerleri ile aynı ligde yer alan bir halo arabası değil.

Halo Araba: 2017 Ford GT
Halo Araba: 2017 Ford GT

Markalaşma

Bir markanın “halo arabası”, genellikle marka meraklılarının hayalini kurduğu ve merakla beklediği arabadır. Otomobilde gerçekte bir hale olmasa da, bir markanın üretim mükemmelliğinin abartılı sembolü de olabilir. Halo arabaları da tipik olarak, ihtiyaç duydukları büyük kaynaklar ve hassasiyet nedeniyle sınırlı miktarlarda üretilir. Bu arabalar mutlaka markanın standardını değil, daha çok bir markanın uygulayabileceği mühendislik ve hayal gücünü temsil ediyor.

Yıllar sonra Halo Araba

Her markanın bir halo arabasına sahip olduğunu söylemek güvenlidir – bazıları diğerlerinden daha aşırıdır, ancak hepsi kendi başına takdire şayan göze çarpmaktadır. Yıllar boyunca en sevilen halo otomobillerinden birkaçı şunları içerir:

  • Ford GT
  • Porsche 918
  • Nissan GTR
  • Acura NSX
  • Audi R8
  • Dodge Engerek

Bunlar sadece birkaç tanesini belirtmek içindir. Herhangi bir otomotiv meraklısına markalarından en sevdikleri halo otomobilinin ne olduğunu sorun ve hızlı bir şekilde coşkulu ve bilgili bir yanıt alacaksınız.

Halo Araba: 2014 Nissan GTR
Halo Araba: 2014 Nissan GTR

Bugün

Eski halo araba modelleri, istekli alıcılar tarafından çoktan kapılmış olsa da, yeni halo arabaları her zaman otomotiv mühendisleri tarafından geliştirilmektedir. Örneğin, 2017 Acura NSX kısa süre önce galerilere çıkmaya başladı ve 2017 Ford GT, bir eve götürmek isteyenler için yakında gelen uygulamalara sahip. Orijinal haliyle bir halo arabanız olmayabilir, ancak geçmişin bu arabalardaki teknolojisi bugün mevcut olan araçlara dahil edilmiştir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here