Nostaljik Otomobil Reklamları-2

0
2372
nostaljik otomobil reklamları 2

Günümüzde otomobiller, hayatımızın bir parçası haline gelmiş ulaşım araçlarıdır. Özellikle ülkemizde 70’lerden sonra yayılmaya başlayan otomobiller o zamanlarda lüx göstergesiydi. Siyah beyaz ekranlardaki otomobil reklamları ise görenleri hayran bırakan cinstendi. Bu serimizde nostaljik otomobil reklamları 2 ‘yi derledik.

Nostaljik Otomobil Reklamları-2

Fransız Renault tarafından 1981 yılında piyasaya çıkan R9 modeli 1982 yılında yılın otomobili seçilmiştir. Renault 9 üretildiği dönemde; düşük yakıt tüketimi, uygun fiyatı ile ekonomik bir aile otomobili olmayı hedeflemektedir.
Fonksiyonelliği, konforu, yol tutuşu ve özellikle kayan koltukları juriyi etkileyen faktörler arasındaydı. Ayrıca sunulan 5 ileri şanzımanı, o dönem için önemli bir özellikti. Renault 9 335 puan ile birinci seçilmiştir.

 

Renault 11, Renault 9‘un hatchback versiyonudur. Renault 9 ile beraber 1985’te geniş kapsamlı bir revizyondan geçirilerek, ön bölümü tamamen değiştirilmiştir. Fransa’da üretimi 1988’de sonlanan Renault 11 küçük aile aracı sınıfında yer almaktadır.

Reklamları Türkiye’de 1987 – 1989 – 1991 – 1993 yıllarında reklam filmleri çekilmiştir.

1987 Yılındaki Reklam Konusu Genç fotoğrafçı bayan hayalindeki araba olan Renault 11’i görmüştür. Onu fotoğraf makinesinin karesine almaya çalışır fakat FLASH o kadar hızlıdır ki, bir fotoğraf karesi bile yakalamakta güçlük çeker nitekim sonunda istediği fotoğrafı çekebilir sonunda hayalindeki gibi FLASH yanında gerçek olur. Yukarıda anlatılan reklam filmi “YAŞANTINIZDAKİ YENİ HEYECAN ” sloganı ile çekilmiştir.

1989 Yılındaki Reklamı 1989 yılında çekilen sahnedeki konu; seksi bir kızın Renault 11 ile kapışmasını anlatır bu reklamla beraber otomobilin adı motoru 1.7 litre olduğu için Flash 1700 olmuştur.

1991 Yılındaki Reklam Bu yıldaki reklam filminde ise; rüzgâr nedeniyle şapkalarını kaybeden iki genç kızın ve Renault Flash’ıyla kızların kaybettikleri şapkalarını bulabilme hevesindeki delikanlının hikâyesini anlatmaktadır.

1993 Yılındaki Reklam Son çekilen FLASH REKLAMI olarak akıllardadır konusu da şöyledir; iş adamının eşiyle buluşmak için Flash ile dağlara çıkıp tatil merkeziyle buluşmalarını anlatılmakta. Bu reklamda Flash modelinin Flash S ve modele RAİNBOW modeli eklendiğini duyurulur.

Fiat Tempra 1990-1999 yılları arasında satışa sunulmuş yerli ve İtalyan modelleri olan ülkemizde çok sevilmiş ve günümüzde de kullanılan Fiat markasının bugünlere gelmesini sağlayan zamanının ötesinde üretilmiş araçlardan birisidir. Ayrıca Reklam filminden de anlaşılabileceği gibi Fiat Tempra Motor seçenekleriyle ve donanım seçenekleriyle birçok farklı kişiye hitap edebiliyordu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here