Lamborghini 2022 Yılında En Çok Urus Satışı Yaptı

0
3282
Lamborghini 2022 Yılında En Çok Urus Satışı Yaptı

Lamborghini 2022 yılında en çok Urus satışı yaptı. İtalyan otomobil üreticisi yeni rekorlara imza atmaya devam ediyor. Bir süredir Volkswagen Group bünyesinde yer alan marka başarılarına yenilerini ekliyor. Bu başarılardan en önemlilerinden birisi de SUV segmentindeki araçları. Kendi rakiplerinden çok daha önce SUV üretmeye başlayan marka yenilikler için cesur adımlar atıyor. Aslında ilk kez SUV modeli Urus’u tanıştığında çok büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak bu model ile öyle bir başarı yakaladı ki Ferrari bile SUV üretme kararı aldı. Böylece aslında sektörü de dönüştürmeyi başardı Lamborghini. Şimdi 2023’ün başında da geçtiğimiz yılın satış rakamları başarıyı kanıtlar nitelikte.

Lamborghini 2022 Yılında En Çok Hangi Model Satıldı?

Lamborghini 2022 Yılında En Çok Urus Satışı Yaptı

Lamborghini 2022 yılında 9.233 araç sattı. Bunların arasında en çok satan model 5,367 adet satışla Urus oldu. Buna göre Urus satışları bir önceki yıla göre yüzde 7 oranında artış gösterdi. Urus’u hemen arkasından Huracan takip etti. Markanın en çok satan ikinci modeli 2022’de 3.113 adet satıldı. Üçüncü sırada ise 2022 Eylül ayında son üretimi gerçekleşen Lamborghini Aventador 753 adet ile yer aldı.

“Büyümeye ve Gelişmeye Devam Ediyoruz”

Lamborghini 2022 Yılında En Çok Urus Satışı Yaptı

Markanın büyümesi ile ilgili Lamborghini Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Stephan Winkelmann açıklama yaptı. Winkelmann, “Büyüme ve gelişme eğilimimiz devam ediyor. Bu şekilde yönümüzün sağlam olduğunu ve kararlarımızın doğru olduğunu anlıyoruz.” dedi. 2023’te ise İtalyan otomobil üreticisi yeni vizyonları doğrultusunda hareket edecek. Buna göre tamamen elektrikli otomobiller üretmeden önce hibrit model üretimine devam edecek.

İkinci El Lamborghini Fiyatları ve Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here