Bugatti 2022 yılında ne kadar satış yaptığını paylaştı. Firma geçtiğimiz yıl hiç beklemediği kadar iyi satış rakamlarına ulaştı.

Bugatti 2022 Yılını Çok iyi Geçirdi

Fransız süper otomobil üreticisi, 2022 yılı içerisinde toplam 80 adet aracını kullanıcılarına teslim etti. Bu rakam firmanın şimdiye kadar 1 sene içinde yapmış olduğu en yüksek teslimat sayısı.

Bu rakam belki çok az gibi gözükebilir. Ancak firmanın tüm araçlarının el yapımı ve isteğe bağlı olarak özelleştirerek sattığı göz önüne aldığında sayının fazlalığı anlaşılacaktır. Müşteriler Bugatti’nin bu özelliğini sevdikleri için ısmarlama usulü kendilerine özgü otomobil istiyorlar.

Ancak 80 adetlik satışının bir kısmının yenilenmiş kategorisinde olduğunu da belirtelim. Firma Bolide, Mistral ve Chiron modellerini eski sürümlerini sıkı bir kontrol sürecinden geçirerek ikinci el olarak sattı. Ancak bu araçların kaç tanesinin ikinci el satışı olduğu konusunda firmadan resmi açıklama gelmedi.

Giderek artan sayıda müşterinin ihtiyacını karşılamak için firma Sertifikalı İkinci El programına yoğunlaştı. Müşterilerin çoğu kullanılmış ve Bugatti tarafından sıkı kontrol sürecinden geçerek standartlara uygun ikinci el otomobil sahibi olmak istiyor.

Firmanın bunun yanı sıra ayrıca halen teslim etmesi gereken 100 adet Bugatti Chiron modeli var.

Bolide

Bugatti, yapmış olduğu açıklamada 10 adet Centodieci üretimi yaptığını duyurdu. Bunun yanı sıra en çok ilgi çeken ve üretimi gerçekleşen modelin de Chiron olduğunu belirtti. Bu Chiron modellerinden 9 tanesi Super Sport 300+ versiyonu.

W16 motora sahip 80 adet el yapımı hiper otomobil arasında Bugatti’nin 400. Chiron modeli de var. Ayrıca Avrupa pazarı için olan tüm Chiron ve Sport versiyonunun teslimatı gerçekleşti.

Bu modellerin özelleştirmesi ve üretimi Fransa’nın Molsheim Bugatti Atölyesinde yapılmakta.

Bugatti’nin Gelecek Planı ve Dahası

Bugatti Başkanı Christophe Piochon 2022 yılı satış rakamları ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Tasarım ve performans mükemmelliğin en üst düzeyde rekabet eden tüm birinci sınıf uluslararası lüks markalar gibi Bugatti de 2022’de çeşitli zorluklarla karşılaştı. Ancak yetenek, tutku ve adanmışlık açısından eşsiz bir ekiple Bugatti, bir kez daha heyecan verici fırsatlar yarattı.”

Bugatti 300+

2023 yılı itibariyle Bugatti, Chiron modelinin 100 adetlik üretimine ve teslimatına devam edecek. Ayrıca 1 Şubat 2023 de Paris’te Chiron Profilee müzayedesine katılacak.

Bunun yanı sıra ayrıca bu yıl içinde Bolide ve Mistral modellerinin üretimine başlayacak.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here