Chery ihracatı bu yıl rekor seviyede gerçekleşti. 2022’nin ilk 11 ayında Chery, 1.127.289 adet satarak tarihinin en iyi performansını elde etti. Buna göre marka satış hacmini yıllık bazda %32,6 arttırmış oldu. Ayrıca marka ihracat hacmini de %70,9 arttırdı. Böylece 19 yıl üst üste Çin’in en büyük binek otomobil ihracatçısı olan Chery, yeni bir ihracat rekoru daha kırdı. 2022 yılı itibariyle Çinli üretici, aylık olarak 100.000 adedi aşan satış performansı gösterdi. Bu anlamda şirketin kesinlikle çok önemli bir gelişim kaydettiğini söylememiz mümkün. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Chery İhracatı Birçok Farklı Ülkeye Gerçekleştirildi

Girişte rakamlarla ifade ettiğimiz üzere Çinli üretici Chery, 2022 yılı itibariyle büyük bir satış ve ihracat başarısı yakaladı. Özellikle ay bazında baktığımızda markanın her ay üst üste başarılı olduğunu söylemekte mümkün. Çinli üreticinin sadece dört aylık ihracat hacmi bile 50.000 adedin üzerinde gerçekleşti. Bu bağlamda üretici şirket, ilk defa 400.000 adet ihracat hacmini de aşmış oldu. Çinli otomobil üreticisi ise Chery ihracatı için yavaşlamayı düşünmüyor. Dünya genelinde “Küreselleşme”“Derinlemesine Gelişme” ve “Marka İmajı Oluşturma” olmak üzere, detaylı bir büyüme stratejisi oluşturuldu bile. Bu bağlamda marka daha fazla denizaşırı bayi ve iş ortağıyla çalışarak küreselleşme stratejisini hızlandıracağını söyledi.

Chery modelleri

Şirket açıklamasında, bu başarılarını ürünlerinin gücüne borçlu olduğunu söyledi. Otomobil üreticisi markanın ihracatı ise ürünlerinin gücüyle doğru orantılı diyebiliriz. Bu bağlamda Brezilya’da sık sık devlet konukları için bir karşılama aracı olarak kullanılan yedi koltuklu Tiggo 8 Pro, bu yıl 171.000 adetlik satış rakamına ulaştı. Ardından ise Tiggo 7 Pro, 146.000 adet satarak Katar ve diğer Orta Doğu’da kendi segmentinde birinci sırada yer aldı. Dünya genelinde ise markanın 11.3 milyondan fazla kullanıcısı mevcut durumda. Bu kullanıcıların ise 2.35 milyonu Çin pazarının dışında. Peki siz Chery şirketinin ihracat başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Chery Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here