Land Rover Defender modeli markanın göz bebeği olmayı başardı. İlk üretildiğinde kullanıcılar tarafından yoğun bir eleştiri alan modelin üretim yeri bile bu sebepten dolayı değiştirilmişti. Fakat tüm bunlara rağmen Defender, şu anda markanın en çok satılan aracı olmayı başardı. Model, bu sene 60.000 adetten fazla satış yaparak bu unvanı kazanmaya hak kazandı. Aslında model, bu başarıyı geçen sene de yakalamıştı. Son iki senedir yapılan bu yoğun satışlar ile Defender, markanın göz bebeği konumunda diyebiliriz. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Land Rover Defender Düşük Üretime Rağmen Yüksek Satış Rakamlarına Ulaştı

Land Rover Defender modeli bu sene oldukça düşük üretim rakamlarına sahipti. Aslında bu durum sadece yeni Defender’a özel bir şey değil. Modelin halefi olan eski model ise Range Rover’ın piyasaya çıktığı 1970 yılından beri en az üretilen model olmuşu. Böylesine kötü bir durumun ardından ise yeni Defender modeli, kısa bir sürede müşterileri etkilemeyi başardı. Açıklamalara göre Land Rover Defender modeli bu sene içerisinde 60.000‘den fazla satış yaptı. Bu rakamla da en çok satılan model olmayı başardı. Defender’ı ise 40.000 adet satış ile Range Rover Evoque ve 38.000 adet ile Range Rover modelleri takip etti. 2022 yılında markanın en az satılan modeli ise 5.000 adetten daha az satılan Discovery oldu.

Land Rover Defender yandan görünüm

Her ne kadar özellikle Defender modeli büyük bir başarı yakalamış olsa da aslında markada durumlar olumlu değil. Çünkü Land Rover, 2019-2022 arası dönemde 147.000‘den fazla üretim kaybı yaşadı. Özellikle pandemi döneminde ise Land Rover’ın en çok etkilenen markalardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Zaten bu dönemim ardından marka, %39 oranında bir düşüş yaşadı. Şu anda ise birçok otomobil üreticisi gibi Land Rover’da elektrikli araçlara yönelmek istiyor. Fakat markanın elektrikli araç üretimi de fiyatlarını çok yükseklere çıkartabilir. Bu sebepten Land Rover’ın geleceği ile ilgili tartışmalar hala devam ediyor.

Satılık Tüm Land Rover Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here