Apple teknoloji şirketinin tüm kalitesi tüm dünyada bilinmektedir. Özellikle mobil alanda ürettiği cihazlar ile adından söz ettiren Apple, son yıllarda araç teknolojilerine de ciddi yatırımlar yapıyor. Kendi araç konseptini dahi yaratan Apple’ın araçlar için vazgeçilmez hale gelen en önemli teknolojisi Apple CarPlay’dır. 2010’lu yıllardan beri araçların multimedya sistemlerine adeta devrim niteliğinde dokunuşlar yaratmıştır. Özellikle Apple cihazlar ile olan uyumu sayesinde kullanıcıların en sevdiği multimedya sistemlerinden birisi olmuştur. 2023 Yılında Apple CarPlay’e olan talep oldukça artmakla birlikte neredeyse tüm araçlarda sunulmaktadır.

Yeni Yılda CarPlay’e Beklenen En Önemli 5 Özellik

2023 Yeni Apple CarPlay

Apple, WWDC 2022 etkinliğinde yeni nesil CarPlay’ı tanıttı. 2023 yılında Apple CarPlay için gelmesi beklenen özellikler hakkında bilgi verdi. 2023 yılı sonu gibi araç donanımlarında eklenecek olan yeni CarPlay’ın birçok yenilikler gelmesi bekleniyor.

Araçta Çoklu Ekran Teknolojisi

2023 Yeni Apple CarPlay

Apple CarPlay’ın yeni sürümünde araçtaki tüm ekranlarda görünecek eğlence sistemi, gösterge paneli ve ön paneldeki tüm ekranlar birbiriyle Entegre olacak. CarPlay’ın Özellikleri ve tasarımı her araç için farklı olacak.

Yeni CarPlay, aracın hız göstergesi, takometre, kilometre sayacı, yakıt göstergesi, motor sıcaklık göstergesi, yağ basıncı göstergesi ve daha fazlası ile entegre halinde olacak. Ayrıca sürücü çeşitli tasarımlar arasından istediğini seçebilecek.

Klima Kontrolü

Yeni CarPlay özelliği sayesinde klima veya ısı sıcaklığı, fan hızı, koltuk ve direksiyon ısıtma gibi birçok özelliği yönetme yeteneğine sahip olacak.

Widgetlar

Telefonlardan alışık olduğumuz widget’lar 2023 yılında Apple CarPlay’e geliyor. Araç takımları, yolculuk süresi, yakıt ekonomisi, kilometre sayacı, hava durumu, aramalar gibi bilgilere widget ile kolayca ulaşabileceksiniz. HomeKit özelliği ile evinizin garajının açık veya kapalı olup olmadığının bilgisini de bu widget’lardan alabileceksiniz.

FM Radyo Uygulaması

CarPlay’ın yeni sürümünde radyo dinlemeyi sevenler için güzel bir yenilik mevcut. Yeni sürümde istasyonları özelleştirebildiğiniz tamamen farklı bir uygulama geliyor.

2023 Yeni Apple CarPlay Ne Zaman Çıkıyor?

Apple CarPlay

Apple şirketi, yeni nesil CarPlay’ı destekleyecek ilk araç Modellerinin 2023 sonunda duyuracak. Ayrıca değinmek gerekirse, Şu anda 600’ün üzerinde araç modeli CarPlay ile birlikte hizmet veriyor. 

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here