Ford otomotiv şirketi uzun yıllardır Türkiye pazarında ciddi satış rakamlarına ulaşmış bir şirkettir. Özellikle Türkiye’deki fabrikalarda üretilen çeşitli araçları pazardaki en büyük paya sahiptir. Bundan birkaç sene önce üretilen Puma modeli Türkiye pazarında bir hayli alıcı bulmuştu. Bu sebeple Ford otomotiv şirketi bu aracın yeni versiyonunu da ülkemize getirdi. Sizlere müjde 2023 Ford Puma ST Türkiye’de!

Ford otomotiv şirketi, alıcıların SUV segmentine artan ilgisini çok iyi analiz etmiş. Bu yüzden SUV karakterize edilmiş Crossover araçları ile tüm dünyada ilgi görmeye devam ediyor. Avrupa’da B-SUV segmentinde en çok satan otomobil markası olan Ford Puma’nın yeni ST modeli ilk kez Türkiye’ye geliyor. Türkiye’deki SUV segmenti severlerin yeni ilgi odağı olacağa benziyor. Oldukça stilist ve sportif bir Crossover olan 2023 Ford Puma ST Modelinin fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak Türkiye pazarında oldukça fazla satış beklentisi var.

2023 Ford Puma ST Modelinin Tasarım Özellikleri

ford-puma-st

Ford’un yeni SUV karakterli Crossover modeli Puma, oldukça dikkat çekici bir tasarımla geliyor. Alçak ve eğimli tavan çizgisi ile önden arkaya genişleyen tasarım çizgileri araca oldukça kaslı bir yapı veriyor. Bunun yanı sıra dinamik bir araç olan Puma modelinin gövdesi oldukça pürüzsüz ve akıcı geçişlerde oluşuyor. Özellikle ön ızgaralarda ve alt kaputta kendini belli eden Piano Black renk detayları 2023 Ford Puma ST modelini oldukça premium bir seviyeye taşıyor. 

Donanım ve Performans

ford-puma-st

Özellikle 2023 modelde daha belirgin olan ön kaput çizgisinin basık olması, önden çekişli bir araç açısından çok daha dengeli bir güce olanak tanıyor. Ford Performance ekibi tarafından geliştirilen Ford Puma’nın donanım özelliklerinde heyecan verici detaylar bulunuyor. Bu araç isterseniz günlük rutinlerinizde ailenizle pikniğe giderken isterseniz de heyecana kapılıp hız yaparken sizi mutlu edecek.

Performans geliştirmeleri sayesinde 200 PS gücündeki 1.5 litre motor hacmine sahip. Ford EcoBoost motoru sayesinde 0 km’den 100 km’ hıza 6.7 saniyede ulaşabiliyor.

2023 Ford Puma ST, çift çıkışlı egzoz ve subap özelliği ile oldukça sportif bir ses sağlıyor. Ayrıca Eco modu seçerek oldukça sessiz ve konforlu bir yolculuk da sunabiliyor.

Sıfır Kilometre Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here