Yeni Nio EC7 Elektrikli SUV Tanıtıldı

0
981
nio ec7

Çin’de pazara sürdüğü elektrikli otomobillerle ses getiren Nio, “EC7” adındaki elektrikli SUV modelini tanıttı. Önümüzdeki yıl Avrupa pazarına girecek model, şimdiden dünyanın en aerodinamik elektrikli otomotiv üreticisi unvanına sahip oldu. Etkileyici özelliklerine rağmen yine de uygun fiyatlı sayılabilecek Nio EC7’Yİ birlikte inceleyelim.

Nio C7 ile Tanışın

Otomobil tasarım olarak aslında piyasadaki diğer elektrikli SUV modellerine çok benziyor. Işıklandırmada ince şerit LED farlar kullanılmış. Ayrıca kapalı ızgarada hareket eden farlar mevcut olduğunu görüyoruz. Bu özelliği sayesinde kullanıcı en iyi aydınlatma açısını yakalayabiliyor.

Boyutlar ve Donanım

nio ec7

EC7’nin boyutlarını incelediğimizde  4,968 mm uzunluğunda, 1,974 mm genişliğinde ve 1,714 mm yüksekliğinde ve 2,960 mm dingil mesafesine sahip. Arka kısmında yer alan açılabilir kanat sayesinde 0,23 sürtünme katsayısına sahip. Bu sayede dünyanın en aerodinamik SUV’si haline geliyor.

İç mekanda bizleri 12,8 inçlik aynı zamanda navigasyon özelliğine bilgi-eğlence ekranı karşılıyor. Elektrikli koltuklar, hava geçirgenliği ayarlanabilir panoramik cam tavan, üç bölgeli klima, 23 hoparlörlü ses sistemi ve ısıtmalı arka koltuklar Nio EC7’nin iç tasarım detayları olarak dikkat çekiyor.

Motor ve Performans

Kaputun altındaki özellikleri incelediğimizde karşımıza tam olarak bir canavar çıkıyor. EC7 modelinde 644 beygir güç ve 850 Nm tork üreten bir çift elektrik motor kullanılmış. Bu sayede aracın 0-100’e hızlanması sadece 3,8 saniye sürüyor. 940 kilometre menzil ile muadillerine göre iki kat fazla menzil seçeneği sunuyor. Ayrıca 75, 100 ve 150 kWh pil seçeneklerinin tercih edilmesi mümkün.

Nio EC7’nin Fiyatı Ne Kadar?

 

nio ec7

Nio, teslimatların önümüzdeki yıl Mayıs ayında yapılacağını belirtirken ön siparişleri açmış durumda. En düşük donanıma sahip versiyonu 70.000 dolardan satışa sunulurken, 100 kWh’lık versiyonu ise 78.447 dolardan satışa sunuluyor.

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here