İsveçli otomobil üreticisi Volvo, elektrikli sedan ve station wagon otomobillere yönelebilir. Geçtiğimiz yıllara kadar bu modellere oldukça önem veren şirket, elektrikliye geçişin ardından asıl ilgisini SUV modellere kaydırmıştı. Bunun sonucunda ise yeni çıkan Volvo elektrikli araçlar genelde SUV kasa tipine sahiplerdi. Fakat Volvo CEO’su Jim Rowan, geçtiğimiz günlerde yabancı bir otomobil dergisine bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarda Rowan, ilerleyen yıllarda Volvo marka elektrikli sedan ve station wagon modellerinde üretilebileceğini söyledi. Konu ile ilgili tüm detayları ve açıklamaları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volvo Elektrikli Sedan ve Station Wagon Modeller Yakın Gelecekte

Girişte de belirttiğimiz üzere Volvo şirketinin CEO’su Jim Rowan bu konuya dair bir açıklama yaptı. Rowan açıklamasında “Stratejimiz sıkı olmak. Mantıklı olduğunu düşündüğümüz demografiyle ilgileneceğiz. Sırada ne olacağını belirledik ve daha küçük bir SUV yapacağımızın sinyalini verdik. Ardından farklı formatlarla müşterilerimizin karşısına çıkacağız.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamayı baz aldığımızda Volvo, gelecek küçük SUV modelinin ardından elektrikli sedan veya station wagon tipinde araçlar da üretebilir. Fakat tüm bu açıklamalara rağmen hali hazırda neredeyse bütün elektrikli araç üreticileri elektrikli SUV modeller üzerin yoğunlaşmış durumda. Bunun aksine BMW ve Mercedes-Benz gibi lüks araç markaları da elektrikli sedan üretimi gerçekleştiriyorlar. İlerleyen dönemlerde ise bu kafileye Volvo şirketinin de dahil olup olmayacağını hep beraber göreceğiz. Peki siz Volvo şirketinin elektrikli sedan veya station wagon üretim olasılığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Volvo EX90 gri renk önden görünüm

Diğer yandan ise Volvo şirketinin geçtiğimiz günlerde sahneye çıkardığı Volvo EX90 modeli de oldukça beğenildi. Modelin sade tasarımı ve sahip olduğu ileri sürüş teknolojileri, varyantlarının önüne geçmesine olanak tanıyor. Bunu referans aldığımızda ise şirketin gelecekte üreteceği küçük SUV modelinin de alanında önde gelen bir araç olacağına olan inancımız artıyor.

Satılık Tüm Volvo Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here