Volvo Logosunu Değiştirdi!

Otomobil firmaları tek tek logo tasarımlarını değiştirirken, Volvo markası da bu değişikliğe gitti.

Özellikle sade ve basit tasarım dilini bu özelde belirleyen markalar, gelecek dönemin elektrikli ve çevreci vizyonunu da göz ardı etmiyorlar.

Volvo Logo

Volvo açısından logo oldukça önemli bir yer alıyor.

Volvo markasının logo konusunda önemli detayların olduğu bir tarihi var.

1İşte Yeni Volvo Logosu

Pek çok marka geçtiğimiz seneden beri art arda logo tasarımlarında ufak değişiklikler yaptı.

Buna şimdi Volvo markası da bir revizyon ile katıldı.

Yazı fontu sabit kalarak, 2 boyutlu bir tasarıma geçen marka, gümüş ve mavi renklerden oluşan logoyu tamamen siyah olarak yenilemiş.

tasarım ve form aynı şekilde kalmış.

Bu yeni logo şuan için sosyal medya platformu Facebook üzerinden görüntülenmiş.

Yani marka tarafından bir resmi açıklama gelmemek ile beraber, Logo tanıtımı için şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmamış.

2Volvo Logo Hikayesi

Kurulduğu günden bugüne, kuruluş amacı ile paralel olarak dünya otomotiv endüstrisine büyük katkı sunan markaların başında gelen Volvo, sağlamlık ve güvenlik konusunda dünyanın en önemli markalarından birisi.

Dünya’nın en sağlam arabalarını yapmak için kurulan Volvo, “İsveç Tankı” olarak bir üne sahip olmuştur.

Dünyanın en sağlam çeliği olan İsveç çeliği ile üretildiği söylenen marka, özellikle kübik formdaki ve sert hatlar ile tasarıma konu olan modellerinin neden böylesine keskin hatlarla bezendiğini soranlara, ” İsveç çeliğini ancak bu kadar eğebildik” cevabını aldığı Volvo konusunda bilinen önemli anekdotlardan birisidir.

Logo konusu ise, bir çember içerisine büyük fonlar ile yazılmış bir “VOLVO” yazısı ile belirlenmiştir.

Çemberin içinden çıkan ok figürü ise, demirin eski çağlardaki sembolüne atıf yaparak, İsveç çeliğinden üretilen Volvo arabaların sağlamlığını simgeliyor.

Özellikle İsveç bölgesinin sert iklim koşullarına uyum sağlayan bir araç olması hedefi ile yola çıkan iki ortak Volvo arabalarını üretmeye başlıyor.

Antik Roma’da savaş tanrısı Mars’ın sembolü olduğu söylendiği gibi, daire Mars’ın kalkanını, daireden çıkan ok da Mars’ın mızrağını simgeliyor. Ayrıca bu nedenle Mars gezegeninin de sembolü bu şekilde.

Bugüne kadar kullanılan Mavi renk ise ” Güvenirlik” psikolojisini kullanıcılara hissettirmek için düşünülmüş.

Volvo Logo

Ve son olarak bugün kullanılan Volvo logosu, sadece çember içindeki “VOLVO” yazısı değil, bunu aracın ızgaralarına çapraz şekilde bağlayan çıtalar ile konumlandırılıyor.

Bunun da ayrı bir sebebi var, ilk dönemde araçlarda logoyu konumlandıracak bir ızgara yapısı olmadığı için, uzun çıtalar kullanarak aracın ön kısmında tam ortaya konumlanması sağlanmıştı.

Volvo Logo

Daha sonra bu tasarım kullanıcılar tarafından beğenildiği için, yetkililer bunu Volvo markasının bir imajı haline getirdiler ve bu şekilde bugüne kadar devam etti.

İkinci El Volvo İlanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Volvo Logo        Volvo Logo

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here