Alman otomobil üreticisi BMW, birkaç ay önce sevilen modeli X1’in yeni nesli olan iX1 modeli ile karşımıza çıkmıştı. Bu modelin ise tamamen elektrikli olacağı açıklanmıştı. Fakat modelin üretim tarihi hakkında maalesef bir bilgi verilmemişti. Sonunda bu konu hakkında da bir açıklama yapıldı ve BMW iX1 modelinin üretimine başlanıldığı duyuruldu. Şirketten gelen bilgilere göre, modelin üretimine Almanya’da bulunan Regensburg fabrikasında başlanıldı. Fakat asıl önemli konulardan birisi ise bu fabrikada modelin yüksek voltajlı bataryası da üretiliyor. Bu da BMW’nin bu modeli tek bir hat üzerinden üretebildiğini gösteriyor. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

BMW iX1, Almanya’daki Geleneksel Araç Üretimini Sonlandırabilir

BMW, koyduğu hedefler kapsamında 2024 yılına kadar ürettiği her 3 araçtan 1 tanesinin elektrikli olmasını istiyor. Şu anda şirketin Almanya’da bulunan neredeyse tüm fabrikalarında elektrikli araçlar üretilir durumda. Özellikle BMW iX1 modelinin ardından geleneksel motora sahip araçların üretimi başka ülkelere taşınabilir. Bu sayede Almanya, sadece elektrikli araç üretimine ev sahipliği yapabilir. Eğer bu olursa içten yanmalı üretiminin İngiltere veya Avusturya’ya taşınması bekleniyor.

BMW iX1 üretim

Diğer yandan ise şirket, fabrikalarında yüksek teknolojiye sahip üretim tekniklerini kullanıyor. Bu kapsamda kullanılan BMW iFactory sistemi sayesinde üretim esnasında yapay zeka da devreye giriyor. Bu da işlerin kusursuz şekilde ilerlemesini sağlıyor. Ayrıca fabrikalarda, kalite denetimlerinde de yapay zeka kullanılıyor. Bununda işleri oldukça fazla hızlandırdığını söyleyebiliriz. Bunların yanında yeni BMW iX1 modelinin üretimine başlanması ile beraber markanın elektrikli otomobil gamı da oldukça genişledi. Gelecek yıllarda diğer BMW modellerinin de elektrikli versiyonlarının üretilmesiyle markanın elektrikli araç konusunda eli oldukça güçlenecek. Peki sizin yeni BMW iX1 modeli konusunda düşünceleriniz neler?

 

Satılık Tüm BMW Modellerini İnceleyin⇒

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here