Elektrikli araçların yaygınlaşmaya başlamasına rağmen pek çok otomobil üreticisi, dizel ve benzinli araç üretimi yapıyor. Gelecek nesillerin daha iyi bir dünyada yaşayabilmesi için elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması oldukça önemli. Uzun vadede tamamen elektrikli araçlara yönelecek olan Volvo, bu konuda büyük bir adım daha atacağının haberini verdi. Otomotiv devi, bir süre sonra dizel araç üretimini durduracağını açıkladı. Şimdi ise gelin haberin detaylarına geçelim.

Volvo’nun Büyük Kararı

1927 yılında kurulan Volvo’nun günümüzde benzinli, dizel, elektrikli ve hibrit olmak üzere birçok aracı buluyor. Ancak marka, 2030 yılıyla birlikte sadece elektrikli araç üreteceğini duyurdu. Daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmaya başlayan Volvo Cars, “iklim nötr” bir şirket olmayı amaçlıyor. Marka, New York İklim Haftası’nda yaptığı açıklamayla hedeflerini uygulamaya başladığını gösteriyor. Bu konuya ilişkin olarak Volvo, 2024 yılında artık dizel motorlu araç üretimi yapmayacağını açıkladı. Böylelikle iklim krizine olan tepkisini net bir şekilde ortaya koydu.

volvo

İklim nötr markalar arasında ilk otomobil üreticisi olarak yer alan Volvo Cars, bu planları doğrultusunda 2022 yılında Aurobay’daki hisselerini satmıştı. Böylelikle dizel ve benzinli motorlara yatırım yapmayı bıraktı. Aynı zamanda bu süreç içerisinde markanın elektrikli ve hibrit araç satışlarında artış yaşanmaya başlandı.

Konu hakkında Volvo Cars CEO’su Jim Rowan bazı açıklamalarda bulundu. CEO Jim Rowan, “Elektrikli güç aktarma organları bizim geleceğimiz ve içten yanmalı motorlardan daha üstünler. Daha az gürültü, daha az titreşim ve sıfır egzoz emisyonu üretmenin yanı sıra müşterilerimiz için de daha az servis maliyeti anlamına geliyorlar” dedi. Aynı zamanda CEO, her şeyi sunabilen ve iklim değişikliğine tepki veren geniş bir ürün gamı yaratmak istediklerinin altını çizerek sözlerine devam etti. Bu elektrikli araçların premium olacağına da değinip gelecek ürün stratejisine vurgu yaptı.

Son olarak bu içeriğimizi beğendiyseniz buraya tıklayarak “Elektrikli Volvo EX30’un Güvenlik Özellikleri” başlıklı konumuza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here