Sevdiklerinizle keyifli yolculuklara çıkabildiğiniz aracınızı her mevsimin şartına uygun hale getirmeniz gerekir. Ancak bu güzel yolculukları, en güvenli şekilde deneyimleyebilmek için özellikle kış aylarında doğru lastik seçimi yapmalıdır. Hatta kış aylarının yaklaştığı şu zamanlarda pek çok sürücü, sevdikleriyle güvenli yolculuklara çıkabilmek için kış lastiği nasıl seçilir sorusunu sormaya başladı. Aslında kış lastiği seçerken nelere bakmanız gerektiğinin ipuçları oldukça basit. Örneğin sırt desenine, sırt kauçuğuna, yol tutuşuna ve frenleme mesafesine dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Sizlere yardımcı olabilmek için birbirinden güzel 5 otomobil kış lastiği önerisi listeledik. Kış sezonuna uygun lastik seçeneklerine gelin birlikte bakalım.

Bridgestone Kış Lastiği

Bridgestone Kış Lastiği

Her mevsim şartına uygun lastik üretimi yapan Bridgestone, kış lastiği konusunda da iddialıdır. Bridgestone Blizzak LM005 sayesinde sürüş kontrolü maksimum seviyeye çıkar. Pek çok testten başarıyla geçmiş bu Bridgestone kış lastiği, barındırdığı Nano Pro-tech ve nano-selective karışım teknolojisinin etkisiyle frenleme mesafesinde iyi performans gösterir. Bu frenleme mesafesinin ardında yatan güç ise omuz bölümündeki 3 boyutlu ve merkezdeki 2 boyutlu kanalcıklar. Ayrıca Bridgestone Blizzak LM005, A etiket değerine sahip ilk kış lastiği olma özelliğini taşır. Bu noktada daha detaylı bilgileri arabam garaj‘ı ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Continental Kış Lastiği

Continental Kış Lastiği

Avrupa’nın önde gelen lastik üreticisi Continental kış lastikleri, soğuk hava şartlarında güçlü bir performans sergiler. Continental WinterContact TS 870’in üçlü kanal konsepti; yakıt verimliliği, ıslak zeminde sağlam yol tutuşu, buzlu ve karlı yollarda dayanıklılık sağlar. AB lastik etiketli Continental WinterContact TS 870, performans reçineleri ve esnek polimer matrisiyle zorlu kış şartlarındaki yolculuklara hazır.

arabam garaj’a göz atın!

Hankook Kış Lastiği

hankook-kış-lastiği

Islak, kuru, karlı ve buzlu yollarda sergilediği performansla adından söz ettiren Hankook lastikleri, kış aylarında araçlardaki yerini alır. Hankook Winter I cept RS3 kış lastiğinin optimize edilmiş çoklu diş dizilimi, tırtık teknolojisi ve aerodinamik profili oldukça iddialıdır. Aynı zamanda bu Hankook kış lastiğinin kılcal açıları frenlemeyi en iyi hale getirir. Pek çok yenilikçi teknolojiyi barındıran Hankook Winter I cept RS3, daha sessiz bir sürüş sağlar.

Pirelli Kış Lastiği

pirelli

40 yılı aşan sektör tecrübesiyle Pirelli, kış lastiğinde adından söz ettirmeyi başarır. Güvenlik ve konforu beraberinde getiren Pirelli Cinturato Winter 2; değişken kanalları, kademeli V şekilli tasarımı ve 3D kılcal kanalları sayesinde yüksek performans gösterir. Bu Pirelli kış lastiği, Seal Inside teknolojisinin sunduğu avantajdan yararlanır. Yani lastik, delinse bile yolculuğa devam edebilir.

Semperit Kış Lastiği 

Semperit Speed Grip 5

Pek çok lastik çeşidinde uzmanlaşan Semperit, kış lastiklerinde de 80 yılı aşkın tecrübesiyle sektördeki yerini alır. Semperit Speed Grip 5 kış lastiği; kuru zeminlerde ideal viraj yardımı, ıslak yollarda yüksek güvenlik desteği ve karlı zeminlerde güçlü yol tutuşu sağlar. Aynı zamanda kar tutucu kenarları, frenleme mesafesini güçlendirerek daha dengeli bir sürüş deneyimi sunar.

Daha fazla kış lastiği seçeneği için arabam garaj‘ı ziyaret edin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here