SUV otomobillerin sokaklarda yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte pek çok araç sahibinin SUV lastik ihtiyacı ortaya çıkıyor. Peki, siz SUV aracınıza hangi marka lastik alacağınızı biliyor musunuz? Cevabınız hayır ise doğru adrestesiniz! Aracınızın tam performansla çalışmasını istiyorsanız SUV lastiğinizi seçme noktasında bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle aracınıza alacağınız lastiği mevsim ihtiyacınıza uygun seçmeniz önemli. Bugünkü içeriğimizde sizler için SUV araçlara yönelik kış, yaz ve dört mevsim lastik önerileri hazırladık.

SUV Araçlar İçin Kış Lastiği

Kış ayının zorlu şartlarından daha az etkilenmek ve emniyetli sürüş gerçekleştirebilmek için SUV araçlara kış lastiği taktırmak gerekiyor. Aracınıza uygun kış lastiği seçerken lastik deseni ve yol tutuşuna dikkat etmeniz oldukça önem arz ediyor. Bu sebeple aşağıda sunduğumuz lastik çeşitleri haricindeki seçenekler için arabam garaj‘a bakabilirsiniz.

Michelin Kış Lastiği: Pilot Alpin 5

michelin

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV kış lastiği, yüksek hareket kabiliyeti ve sağlam yol tutuşu sunuyor. Formüle edilmiş fonksiyonel polimer yapısı, MICHELIN kış lastiğini daha sağlam ve uzun ömürlü yapmaya yetiyor.

Continental Kış Lastiği: WinterContact TS 870 P

kış lastiği

CoolChili hamuru ve akıllı kılcal kanallarıyla zorlu kış şartlarına hazır olan Continental WinterContact TS 870 P lastiği, AB etiketli olarak karşımıza çıkıyor. Lastik; karlı, buzlu ve ıslak zeminlerde geliştirilmiş dik paralel kanallarıyla maksimum verim sağlıyor. Aynı zamanda suyu ve çamuru en hızlı şekilde boşaltarak kısa fren mesafesi sunuyor.

arabam garaj’a göz atın!

Bridgestone Kış Lastiği: Blizzak LM005

kış lastiği

 

Bridgestone Blizzak LM005 kış lastiğinin sunduğu Nano Pro-tech ve nano-selective karışım teknolojileri, frenleme mesafesinde başarılı performans gösteriyor. Bununla beraber A etiketli bu Bridgestone lastiğinin yapısında 3 boyutlu ve 2 boyutlu kanalcıklar yer alıyor.

Hankook Kış Lastiği: Winter i cept evo3

kış lastiği

Kauçuk esnekliğini soğuk havada bile kaybetmeyen Hankook Winter i cept evo 3, ıslak ve kaygan yolları daha güvenli hale getiriyor. Aynı zamanda lastik deseninin V şeklinde olması suyu daha iyi dağıtmaya yardımcı oluyor. Yani, Hankook bu sayede AB etiketli SUV lastiğinin kızaklama performansını arttırabiliyor.

Petlas Kış Lastiği: Explero W671

petlas

Pek çok kuruluş tarafından test edilen Petlas Explero W671, çetin kış şartlarına uygun olarak tasarlanıyor. Sağlam tutuşu, çamurlu yolların bile üstesinden gelebiliyor. Bu yüksek performans SUV lastiğinin blok tasarımı ve üç çevresel kanalı verimli bir su tahliyesi sağlıyor.

SUV Araçlar İçin Yaz Lastiği

Sıcak ve bunaltıcı havalarda aracınızın daha randımanlı çalışabilmesi için dayanıklı bir SUV yaz lastiği almanız gerekiyor. Aracınızın güçlü ve gösterişli gövdesini öne çıkaracak SUV yaz lastiği seçeneklerimiz arasında birbirinden kaliteli lastik üreticileri yer alıyor.

Michelin Yaz Lastiği: Pilot Sport 4 SUV

suv lastik

Kaliteli araç lastiği sunmayı hedef edinen Michelin, başta SUV araç olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Özellikle Michelin Pilot Sport 4 SUV lastiği, sergilediği üstün performans sayesinde en acemi sürücülere bile ıslak zeminlerde kolay yolculuk deneyimi sağlıyor. Bu Michelin lastiğinin çift spor sırt tasarımı ve MaxTouch yapısı büyük avantajları beraberinde getiriyor. Ayrıca daha sessiz bir sürüş sunduğu için daha konforlu seyahat vadediyor.

Bridgestone Yaz Lastiği: Turanza 6

turanza

Yüksek verimlilik sağladığından dolayı SUV araç lastiklerinde öne çıkmayı başaran Bridgestone, devamlı olarak ürünlerinde iyileştirme gerçekleştiriyor. Örneğin Bridgestone Turanza 6, bir önceki yaz lastiklerine oranla daha iyi yuvarlanma direnci gösteriyor. Hatta geliştirilmiş sistemiyle yakıt ve enerji verimliliği sağlıyor. Islak ve virajlı zeminlerde ise verimli yol tutuşu sunabiliyor.

Falken Yaz Lastiği: ZIEX ZE310 EcoRun

falken

Binek ve SUV araçlara uygun tasarlanan Falken ZIEX ZE310 EcoRun, uzun ömürlü olmasının yanında düşük gürültü seviyesi sunuyor. Aynı zamanda Falken SUV yaz lastiğinde adaptif sabit basınç teknolojisine ve EcoRun teknolojisine yer veriliyor. EcoRun teknolojisi, düşük yuvarlanma direnci özelliğini de beraberinde getiriyor.

Goodyear Yaz Lastiği: EfficientGrip 2 SUV

goodyear

Goodyear EfficientGrip 2 SUV yaz lastiği ekstra jant koruması sağlarken birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Goodyear SUV yaz lastiğinin barındırdığı mileage plus, wet braking ve dry braking teknolojileri kaliteyi arttırarak uzun ömürlü bir lastik sağlıyor. Aynı zamanda ıslak ve kuru zeminlerde kısa frenleme mesafesi sunduğundan dolayı sürücüler, bütün yaz sevdikleriyle keyifli bir yolcuğa çıkabiliyor. Kendinden bir önceki nesil ile karşılaştırıldığında ıslak zeminlerde %4 daha kısa fren mesafesi sunuyor.

Pirelli Yaz Lastiği: CINTURATO P7

suv lastik

Çevre duyarlılığına sahip Pirelli CINTURATO P7, Run Flat lastikler arasında yer alıyor. Pirelli, noise cancelling system sayesinde araç içerisindeki sesin yoğunluğu azaltabiliyor. Ayrıca bu Pirelli SUV yaz lastiği, SEAL INSIDE teknolojisinin sağladığı avantajla delinse bile uzun yolculuğuna devam edebiliyor.

SUV Araçlar İçin Dört Mevsim Lastiği

Dört mevsim kullanabileceğiniz SUV lastiklerin doğru seçilmesi, aracın performansı açısından önem taşıyor. Kaliteli ve bilindik markalardan tercih yapmak önemli faktörler arasında yer alıyor.

Bridgestone Dört Mevsim Lastiği: Turanza All Season 6

turanza dört mevsim

Bütün hava koşullarına uyum sağlayabilen Bridgestone Turanza All Season, her zeminde başarı elde ediyor. SUV araçlara uygun bu Bridgestone lastiğinin kış mevsiminde de üstün bir performans sergilediği biliniyor. Dört mevsim lastik seçenekleri arasında değerlendirilen Bridgestone Turanza All Season uzmanlardan tam not alarak ilk sıraya yerleşiyor. Geliştirilmiş ok şeklindeki desenleri ve ekstra kavrama için ana oluklara eklenen oyuklar, Bridgestone Turanza All Season lastiğini öne çıkarıyor.

Michelin Dört Mevsim Lastiği: CrossClimate 2 SUV

michelin

Çok yönlü yapısına rağmen konfordan ödün vermeyen Michelin CrossClimate 2 SUV lastiği; kuru, ıslak ya da karlı bütün yollarda başarılı frenleme yapabiliyor. Ayrıca Michelin dört mevsim SUV lastiği, kış sürüşü için sertifikaya sahip lastikler arasında yer alıyor. Sürücüleri yakıt tüketimi noktasında da mutlu ediyor.

Goodyear Dört Mevsim Lastiği: Vector 4 Seasons Gen 3 SUV

goodyear

Jant koruması da sağlayan Goodyear Vector 4 Seasons Gen 3 SUV lastik, sunduğu avantajlar sayesinde oldukça fonksiyonel özellikler taşıyor. Goodyear’ın SUV dört mevsim lastiği asfalt dışı yollarda da en iyi performansı elde edebiliyor. Aynı zamanda SUV lastik; yakıt verimliliği sağlaması ve uzun ömürlü olmasıyla dikkat çekiyor.

Hankook Dört Mevsim Lastiği: Kinergy 4S 2X

hankook her mevsim

Kış ayında bile rahat seyahat edebileceğiniz Hankook Kinergy 4S 2X dört mevsim lastik, ideal bir verimlilik sağlıyor. Yüksek 3-Grip kılcal kanalların yapısıyla aracınızın tam potansiyelini ortaya koyabiliyor. Ayrıca AB etiketli Hankook lastiğinin oluk kenar tasarımı, özellikle karda viraj alma gücünü daha iyi hale getiriyor.

Uniroyal Dört Mevsim Lastiği: AllSeasonExpert 2

dört mevsim lastik

Shark Skin teknolojisi ile harmanlanan Uniroyal AllSeasonExpert 2, sudaki kızaklamaya karşı tahliyeyi en iyi şekilde gerçekleştiriyor. Ayrıca kuru ve karlı yollarda randımanlı bir şekilde sürüş gerçekleştirebiliyor. AB lastik etiketine sahip Uniroyal, lastik gürültüsü ise en aza indiriyor.

Daha fazla lastik seçeneği için arabam garaj‘ı ziyaret edin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here