Yaz mevsimi, sıcak hava ve güneşin tadını çıkarmak için güzel bir fırsattır. Ancak bu aylarda araç kullanırken güvenliği göz ardı etmemek son derece önemlidir. Çünkü, sıcak ve kuru hava koşulları aracınızın lastiklerini zorlayabilir.

Bu noktada ise devreye yaz lastikleri giriyor. Yaz lastikleri, yüksek sıcaklıkların etkisini gösterdiği yaz aylarında, güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanız için gereklidir. Bu lastikler, sıcak asfalt yüzeylerinde mükemmel bir yol tutuşu sunar ve böylelikle sürüş performansınızı düşürmeden yola devam etmenizi sağlar. Yağışlı olan günlerde dahi suyu tutmayarak, riskleri en aza indirmenize yardımcı olur. Doğru lastik kullanımları hem aracınızın sürüş performansını olumlu yönde etkiler hem de daha iyi yakıt ekonomisine ulaşmanızı sağlar. Yaz lastikleri daha kısa fren mesafeleri sunar. Bu da ani fren yapmanız gerektiğinde daha hızlı bir tepki verme avantajı sağlar.

Biz de sizler için, yaz aylarında kullanılması gereken yaz lastiği tavsiyeleri yazımızı hazırladık. Unutmayın ki, bulunduğunuz mevsime uygun lastikler kullanmak, sürüş güvenliğinizi artırır. Bu sayede de sizin ve diğer yolcuların, sürüş esnasında daha güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlar.

Continental PremiumContact 7

Continental PremiumContact 7

Continental PremiumContact 7, özellikle 4 mevsim ve yaz koşulları için tasarlanmış bir lastik modelidir. Bu lastik, yaz aylarında sıcak hava koşullarında yüksek performans sağlamak için geliştirilmiş. Sırt deseni ve lastik bileşimi, yüksek sıcaklıklara dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış. Islak ve kuru zeminlerde son derece güvenli bir yol tutuşu sunuyor. RedChili hamuruna sahip oluşuyla ise üstün frenleme performansına sahiptir. Continental PremiumContact 7, güvenli sürüş için ilk tercihiniz olacak. Doğru lastik seçimi için arabam garaj’a göz atabilirsiniz.

Pirelli Cinturato P7 C2

Pirelli Cinturato P7 C2

Pirelli Cinturato P7 C2, yaz lastiği önerilerimizde ikinci sırada bulunuyor. Bu lastik, yaz aylarında yüksek sıcaklıklar kolayca başa çıkabilmek için geliştirilmiş. Kuru yollar için ise farklı özellikler ile optimize edilmiştir. Sırt deseni ve lastik bileşimi, iyi yol tutuşu, viraj kabiliyeti ve frenleme performansı sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Birçok zeminde güvenli sürüş deneyimi yaşatan model, ıslak zeminlerde hiç etkilenmeden yüksek güven sunuyor. Run Flat teknolojisi sayesinde ise acil durumlarda dahi aracın daha iyi kontrol edilmesini sağlıyor.

Arabanızın Bakımı İçin arabam garaj’a Göz Atın!

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005

Her koşulda rahat sürüş için tasarlanan Bridgestone Turanza T005 lastikler, özellikle yağmurlu günlerde güvenli sürüş için tasarlanmış. Premium lastik kullanıcılarının özellikle tercih ettiği bu lastik ile maksimum performans ve kontrol gücüne sahip olabilirsiniz. Silika içeren yeni karışım teknolojisi ve Nano Pro-tech sayesinde ıslak zeminlerde fren ve viraj performanslarını üst seviyeye taşır. Tüm bu özellikleri ile Turanza T005, yaz lastikleri arasında en çok tercih edilen modellerden biridir.

Goodyear Efficientgrip Performance 2

Goodyear Efficientgrip Performance 2

Goodyear EfficientGrip Performance 2, yaz lastiği olarak tasarlanmış bir lastik modelidir. Bu lastik modeli, yüksek sıcaklıklarda, kuru yollar ve ıslak yollar gibi yaz koşullarında iyi performans göstermek üzere üstün teknoloji ile geliştirilmiştir. Diğer modellere göre %20 daha fazla kilometre performansı sunan bu yaz lastiği, ıslak ve kuru yollarda yüksek fren gücü sunuyor. Aynı zamanda yaz lastiği testlerinde diğer modelleri gerisinde bırakarak, 2022 Auto Bild Yaz Testi Şampiyonu olmuştur.

Michelin Primacy 4+

yaz-lastiği-Michelin Primacy 4+

Michelin yaz lastiği, diğer rakiplerine göre daha uzun ömürlü olma özelliği sunuyor. Yasal diş derinliğinde en iyi ıslak frenleme performansına sahip olan lastik, Michelin EverGrip teknolojisi ile tasarlanmıştır. İki akıllı kauçuk sertliği içerir ve kendi kendini yenileyen sırta sahiptir. Bu sayede lastikler aşındığında dahi güvenli performans garantisi sunar. Michelin Primacy 4+, ıslak ve kuru zeminde son derece dayanıklıdır ve kullanıcılarına yüksek suda dahi kızaklama kontrolünü sunar.

arabam garaj Ayrıcalıklarını Hemen Keşfet!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here