4×4 araçlar, her tekerleğin gücünü kullanarak zorlu arazi koşullarında daha iyi çekiş sağlarlar. 4×4 lastikler ise bu tür zorlu zeminlerde daha fazla tutunma sağlar ve aracınızın en büyük yardımcısı olur.

4×4 lastikler, dört tekerlekten çekiş (4×4) sistemine sahip araçlar için özel olarak tasarlanmış lastiklerdir. Bu lastikler, güç dengesini önce arkadan sonra da önden çekiş sistemiyle sağlayan, dört tekerlekten çekişli araçlarda kullanılıyor. 4×4 lastik modelleri, diğer lastik modellerine göre daha dayanıklıdır. Çünkü bu araçlar sık sık off-road ve zorlu yol koşullarında kullanılır. Bu nedenle bir sorun yaşamamak adına, lastiklerin sert ve dayanıklı bir yapıda olması gerekir. 4×4 lastiklerinin desenleri, off-road kullanım için tasarlanmıştır. Bu desenler, çamur, kum, çakıl gibi farklı zeminlerde diğer lastiklere göre çok daha iyi tutunma sağlar.

Günümüzde birçok 4×4 lastiği, sadece off-road performansı değil, aynı zamanda sürüş konforunu ve sessizliği de önemser. Bu nedenle, modern 4×4 lastikleri hem arazi performansı hem de yol sürüşü konforunu bir araya getirir. Biz de sizler için zorlu arazi koşullarında kullanabileceğiniz en başarılı 4×4 araçlar için lastik önerileri yazımızı hazırladık. Hemen okumayabilirsiniz.

Lassa Competus AT2

Lassa Competus AT2

Engel tanımaz lastik olarak bilinen Lassa Competus A/T 2, 4×4 lastik kategorisinde sağlamlığı ile öne çıkıyor. Üstün teknolojik özellikler ile geliştiren bu lastik, yüksek ıslak zemin performansı sunar. Üstün toprak yokuş ve beton yokuş performansları ile kullanıcılarına zorlu koşullarda, tam bir 4×4 lastik olma özelliği sunuyor. Su hendeklerinden, çakıl yollardan ve eğimli yol testlerinden başarıyla geçen Lassa Competus A/T 2, bu özellikleri ile kendini rakiplerinden öne çıkarıyor. Farklı birçok lastik seçeneği için arabam garaj‘a göz atabilirsiniz.

Nokian Outpost APT

Nokian Outpost APT

Özellikle spor ticari araçlarda ve hafif kamyon araçlarda kullanılan Nokian Outpost APT, çok amaçlı bir arazi lastiğidir. Off-road maceralarını yüksek konfor ile üst seviyeye taşır. Birçok 4×4 lastik gibi bu model de her türlü hava koşullarına uyan bir yapıda tasarlanmıştır. Aynı zamanda zorlu kış şartlarında sürüşe uygun olduğunu belirten ve lastik üzerinde kar taneleri bulunan bir tasarıma sahiptir. 16’’, 17’’, 18’’, 19’’ ve 20’’ lastik boyutları bulunur.

Avantajlar İçin arabam garaj’a Göz At!

Nokian Outpost AT

nokian-outpost

Hem SUV araçlarında hem de arazi araçlarında kullanılan Nokian Outpost AT için gerçek anlamda 4×4 lastik modeli diyebiliriz. Her koşulda üstün çekiş gücüne sahip olan lastik, yüksek dayanıklılığa ve uzun ömürlü kullanıma sahiptir. Zorlu arazi şartlarında delinmeye karşı dirençli olacak şekilde tasarlanmıştır. Outpost AT, Crossover, SUV ve hafif kamyon modellerde her mevsim kullanıma uygun bir 4×4 lastiğidir. 15’’, 16’’, 17’’, 18’’, 19’’ 20’’ ve 20’’ lastik boyutlarına sahiptir.

Cooper Zeon LTZ

Cooper Zeon LTZ

Dört mevsim lastik olan Cooper Zeon LTZ, yapısında çelik kuşaklara sahiptir. Bu nedenle diğer modellere göre %15 daha dayanıklı bir performans sunar. %30 toprak, çamur ve %70 yol, kum şartlarına uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Kendine özel çıkıntılı yapısı sayesinde, kaygan ve gevşemiş zeminlerde dahi ekstra çıkış performansı sağlar. Zeon LTZ, 4×4 lastik modelleri arasında, spor kamyonet ve AT lastik olma özelliklerine taşıyan hibrit bir lastik modelidir.

Avon AX7

Avon-AX7-SUV

Avon AX7, her türlü zorlu arazi koşullarında tasarlanmış 4×4 özellikli arazi lastiğidir. Dört mevsim kullanılabilen bu lastik modeli, sürüş esnasında son derece sessiz çalışır. Islak ve kuru performansı son derece yüksek olan AX7, toprak, kum, kaya, çakıl ve çamurlu yollarda üstün tutunma yeteneği sergiler. Taş itici özelliği bulunan bu lastik modeli, ıslak yol tutuşu performansı ile AB C sınıfı, yeşil etikete sahiptir.

Doğru Lastik Seçimi İçin Hemen arabam garaj Dünyasına Göz At!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here