Araç tasarımları ne kadar konforlu olsa da bu unsurun tamamlayıcısı lastikler. Yolculukları güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmek ve maksimum seviyede konfor sağlamak için iyi bir otomobil lastiği satın almanız önemli. Arabaların tüm yükünü taşıyan bu parçalar, hareket esnasında oluşan yük değişimlerini de dengelemekle görevli. Fren ve kalkışlarda ön ve arka yönde, virajlarda da yanal olarak yapılan bu yük transferi güvenlik noktasında oldukça kritik. Ayrıca bozuk zeminlerde daha sarsıntısız bir sürüş deneyimi ve yüksek tutuş performansı için de otomobilinizde iyi bir lastik kullanmaya dikkat etmelisiniz. Farklı mevsimlere göre ve yol şartlarına göre değişen bu türleri sizin için kategorize ederek bir araya getirdik. Dilerseniz arabam garaj‘daki lastik alışverişlerinde de yararlanabileceğiniz bu önerilere şimdi daha yakından bakalım.

Otomobiller İçin Yaz Lastiği Önerileri

Yazın artan hava sıcaklıklarıyla sürtünme hızı bir araya geldiğinde lastikler aşırı ısınabiliyor. Bu nedenle sıcak hava şartlarına uygun olarak geliştirilen lastik modellerinde sırt deseni ve hamur farklılıkları görülüyor. Daha fazla sürtünme yaratmak ve yol tutuşu sağlamak için geliştirilen kış lastikleri yerine sıcak mevsimlerde, yol şartlarına uygun olarak geliştirilen yaz lastiklerini tercih etmeniz gerekiyor.

Continental SportContact 7

Continental SportContact 7

Islak ve kuru zemin kullanımına uygun olarak geliştirilen Continental SportContact 7, yaz aylarında sürüş güvenliği sunuyor. Dengeli bir kullanım için geliştirilen bu lastikte yumuşak BlackChili3 hamuru kullanılıyor. Modelin ekstra yoğun sırt deseni ise sürüş keyfini artırıyor. Yoldaki tüm zorluklara uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanan SportContact 7, yüksek hızlarda da güvenliğinizi sağlamaya devam ediyor. Ayrıca yakıt verimliliği ve düşük yol gürültüsü konusunda da testlerden aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor.

arabam garaj’ı keşfet!

Continental PremiumContact 7

Continental PremiumContact 7

Hem konfor hem de güvenlik noktasında öne çıkan Continental PremiumContact 7, markanın sevilen bir diğer yaz lastiği. Üstün yol tutuş deneyimi sunan bu lastikte RedChili hamurunun kullanıldığını görüyoruz. Bu, yolculuğunuzun başladığı andan itibaren size güven verecek bir fren performansı sunmak için markanın tercih ettiği bir teknoloji. Mevsim yaz olsa da lastiklerinizin her tür hava değişimine uyum sağlayabilmesi için PremiumContact 7’nin hem kuru hem de ıslak zemin performansı oldukça başarılı. Yol şartlarına adapte olan desen tasarımı sayesinde siz de yüksek konfor ve güvenli fren performansını keyfini çıkarabilirsiniz.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Test sonuçlarına göre en başarılı otomobil lastiklerinden biri de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6. Üstün kilometre performansı sergileyen bu lastik, rakiplerine kıyasla daha uzun ömürlü bir alternatif. Hem ıslak hem de kuru zemin performansı oldukça tatmin edici olan modelin frenlemesi ve tutuşu da kullanıcılardan tam not alan özelliklerinden. Elektrikli araçlarda da kullanılabilen Eagle F1 Asymmetric 6, jant koruması ve gürültü azaltma gibi daha pek çok avantajlı özelliğe sahip.

Michelin Pilot Sport 5

Michelin Pilot Sport 5

Uzun ömürlü kullanım için tasarlanan Michelin yaz lastiği Pilot Sport 5, otomobillerin spor performansını artırmaya yardımcı oluyor. 5. nesil spor yazlık yol lastiği, hassas direksiyona sahip araçlarda yüksek düzeyde reaktivite sağlıyor. Islak ve kuru zemin performansı son derece başarılı olan bu ürün, hem tutuş hem de frenleme konusunda maksimum performans sunuyor. Ayrıca modelin şık tasarımı aracınız ile göze hitap eden bir uyum yakalayabiliyor.

Otomobiller İçin Kış Lastiği Önerileri

Havanın soğumasıyla birlikte yollarlar daha tehlikeli bir hal alıyor. Islaklık, buzlanma ve kar gibi lastik tutuşunu zorlaştıran unsurlar sebebiyle mevsime uygun lastiklerin tercih edilmesi gerekiyor. Kış lastikleri genellikle yola rahat tutunmalarını sağlayan derin diş yapısına ve sürüş hakimiyetini artıracak desen tasarımlarına sahip. Çekişi artıran ve suyu tekerlek aralarından hızla tahliye edebilen çeşitler, kışın güvenli şekilde araç sürmenize yardımcı oluyor. İşte bu özelliklere sahip ve testlerden başarılı sonuçlar alan birkaç kış lastiği modeli:

Michelin Pilot Alpin 6

Michelin – Pilot Alpin 6

Sert kış koşullarına uyum sağlayacak bir otomobil lastiği arıyorsanız tercihinizi Michelin Pilot Alpin 6’dan yana kullanabilirsiniz. 3PMSF onaylı olan bu model, olumsuz yol şartlarına dayanıklılık gösteriyor ve uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Ayrıca frenleme ve çekiş performansını da uzun süre koruyarak size maksimum fayda sağlamayı amaçlıyor. Lastik tasarımında kullanılan yenilikçi lastik sırtı aşınma göstergesi sayesinde lastiğin aşınma durumunu da rahatlıkla takip edebiliyorsunuz.

Continental WinterContact TS 870P

Continental-WinterContact-TS-870

Akıllı kılcal kanal ve desenlere sahip Continental WinterContact TS 870 P, kar ve buzda kullanıcılara üstün performans sunuyor. Güvenli yolculuklar yapabilmeniz için geliştirilen bu modelde CoolChili hamuru kullanılıyor. Bu sayede sürücüler ıslak zeminde son derece rahat yolculuklar gerçekleştirebiliyor. Yuvarlanma direncinin düşük olduğu bu kış lastiği, yakıt tüketimini düşürürken yüksek kilometre performansının da tadını çıkarabilmenizi sağlıyor.

Bridgestone Blizzak LM-005

Blizzak LM-005

Kış lastiği alternatifleri arasındaki Bridgestone Blizzak LM-005 hem ıslak zeminde frenleme hem de yol tutuşu noktasında ön plana çıkıyor. Nano-selective karışım teknolojisinin kullanıldığı bu lastik, etkin silika dağılımı sunan Nano Pro-tech özelliği ile bir araya geliyor. Viraj alma noktasında rakipleri arasında farkını ortaya koymayı başaran Blizzak LM-005, tüm ebatlarında ıslak zemin yol tutuşu için “A” etiket değerine sahip.

Hankook i*cept evo3 W330

hankook_w330_winter_icept_evo3

Hankook i*cept evo3 W330, otomobil kış lastiği denince ilk akla gelen birkaç alternatiften biri. Bu etkileyici lastik, pek çok testten geçerek başarısını ortaya koymuş bir ürün. Karlı zeminde güvenilir bir sürüş performansı sergileyen model, kontrol noktasında da beğeni topluyor. Ayrıca düşük sıcaklıklarda dahi gelişmiş ıslak ve kuru zemin performansı gösteriyor.

Dört Mevsim Otomobil Lastiği Önerileri

Yaz ve kış lastiklerinin özelliklerini tek bir modelde bir araya getiren dört mevsim otomobil lastikler, pek çok farklı avantaj barındırıyor. Bu lastikler, yaz mevsimine özel üretilenlerden daha derin dişlere ve kış mevsimine uygun lastiklere göre de daha sert bir yapıya sahip. Yaz lastikleri sıcak asfalta daha dayanıklı olabilmesi için daha geç ısınırken kış lastikleri, soğuk hava şartlarında hızla ısınarak daha güvenli bir sürüş vadediyor. Her mevsim kullanıma uygun olan dört mevsim lastikler ise bu ikisi arasında mükemmel bir denge bulmaya çalışıyor. Genellikle yıl içerisinde sıcaklıkların aşırı düşüp yükselmediği bölgelerde yıl boyu kullanıma uygun olan dört mevsim lastikler tercih ediliyor. İşte bu etkileyici modellerden birkaçı:

Michelin CrossClimate 2

Michelin-CrossClimate_tb

Hava koşulları değişse de en zorlu yol durumlarına hazırlıklı olmanıza yardımcı olan kış lastiği CrossClimate 2, Michelin markasının sık tercih edilen otomobil lastikleri arasında. Güvenli bir sürüş için ihtiyaç duyduğunuz pek çok özelliği karşılayan bu ürün, oldukça uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Özellikle karlı zeminde frenleme ve çekiş noktasında memnun eden bir performansa sahip. Bunun yanı sıra ıslak ve karlı zeminde yasal aşınma sınırında başarılı sonuçlara ortaya koyuyor. Ayrıca artırılmış yakıt verimliliği ve kuru zemin frenlemesinde iyi bir kullanım deneyimi sunan lastik modelleri arasında yer alıyor.

Continental AllSeasonContact 2

CONTINENTAL_ALL_SEASON_CONTACT_2_F

Kış aylarında daha iyi yol tutuşu ve frenleme performansı arıyorsanız seçeneklerinizden biri de Continental AllSeasonContact 2 olabilir. Bu Alman tasarımı, gelişmiş hamur bileşimine ve teknolojisine sahip. Bu sayede yakıt ekonomisini olumsuz yönde etkileyen soğuk havalarda, aracınızın verimliliğini artırmaya yardımcı oluyor. Hem kendinizi güvende hissetmek hem de yıl boyu konforlu sürüşlerin tadını çıkarmak için yol koşullarına uyum sağlayan bu otomobil dört mevsim lastiğini tercih edebilirsiniz.

GoodYear Vector 4Seasons Gen-3

GoodYear Vector 4Seasons Gen-3

Yılın dört mevsimi aracınızda kullanabileceğiniz Vector 4Seasons Gen-3 modeli, GoodYear markasının öne çıkan lastiklerinden. Karlı zeminlerde güvenle yolculuk etmek için geliştirilen bu ürün, aynı zamanda son derece başarılı ıslak ve kuru zemin performansına sahip. Özellikle kuru zeminlerdeki kısa fren mesafesi ve yol tutuşu, şehir içi kullanımda yıl boyu güvenli sürüş deneyimi sunuyor. Model, kullanım ömrü boyunca ıslak yolda kızaklama direnci de vadediyor. Sönmüş lastikle yola devam edebilme ve jant koruması gibi ek avantaj da özellikleri arasında yer alıyor.

Siz de aracınıza en doğru lastiği seçip güvenle satın almak istiyorsanız tek yapmanız gereken arabam garaj’ın lastik kategorisini ziyaret etmek.

arabam garaj Dünyasını Keşfedin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here