Ford Mustang Mach-E GT 2021 ile ilgili son detaylar belli oldu. Ford, önceki versiyona eklentiler, özellikler, fiyat ve piyasaya çıkış tarihi ile ilgili detayları paylaştı. Ayrıca GT’nin Performance Edition sürümü ile alakalı da ayrıntılar var.

Genel olarak bu iki araç Mach-E ’ye kıyasla daha fazla güç, tork ve daha iyi hızlanma süresine sahip. Ayrıca sportif sürüşe uygun tasarlanmış süspansiyon ve spor koltuk gibi detayları da mevcut.

Performans

Ford Mustang Mach-E GT ve Mach-E GT Performance Edition için detayları incelediğimizde, Mach-E versiyonundan farklı olarak çift elektrik moturu kullanıldığını ve dört çeker olduğunu görüyoruz. Bu motor Mach-E ‘den yaklaşık 130 beygir fazla güç üreterek, 480 beygir değerine ulaşıyor. Ayrıca tork olarak da ciddi bir artış var. Mach-E versiyonunda 580 Nm olan değer, GT’de 814 Nm’ye, GT Performance Edition’da 860 Nm’ye ulaşıyor. GT ve GT Performance Edition’ın beygir güçleri ise eşit.

Ford Mustang Mach-E GT Performans DeğerleriBu değişimlerin bir sonucu olarak, hızlanma sürelerinde de ciddi değişiklik var. 4,8 saniye olan 0-100 süresi, GT’de 3,8 saniyeye, GT Performance Edition’da 3,5 saniyeye düşmüş. Ancak hatırı sayılır güç artışının menzil mesafesine de olumsuz bir yansıması olmuş. Aracın performansını arttırabilmek için motor, süspansiyon, lastik ve mekanik aksamda yapılan bu değişimler menzil mesafesini GT’de 402km’ye, Performance Edition’da 370km’ye kadar düşürmüş.

Ford Mustang Mach-E GT Performance Edition DeğerleriUnbridled Extend Sürüş Modu

Performansın yükseltilmesine bu kadar odaklanılan bir araçta pist modu olması da şaşırtıcı değil. “Unbridled Extend” olarak isimlendirilen bu modu dizginsiz sürüş modu olarak çevirebiliriz. Uzun süre boyuncu tur süresinde tutarlılık sağlamayı vadeden bu modla alakalı detaylı bilgiler ise açıklanmadı. Açıklanan bilgilere göre mod, çekiş kontrolü ve denge üzerinde önemli etkilere sahip. Ayrıca bu moda geçildiğinde hoparlörlerden gelecek sesin de değişeceği belirtiliyor.

Ford Mustang Mach-E GT Jant Kırmız Fren KaliperiTasarım

Aracın tasarımsal detaylarına bakmak gerekirse, 20 inçlik jantlar kullanıldığını görüyoruz. Kırmızı fren kaliperleri, 385 mm’lik soğutmalı ön diskler ve 316 mm’lik arka diskler de diğer detaylar. İç tasarımda ise çok renkli ambiyans ışıkları, yerlerde GT amblemleri, spor ön koltuklar ve B&Q ses sistemi gibi özellikler mevcut. GT; Continental dört mevsim, GT Performance Edition ise; Pirelli P Zero yaz lastikleriyle gelecek. Ayrıca Performance Edition için daha gelişmiş bir süspansiyon sistemi de mevcut. Bunların yanında, aracın ön ızgarasındaki Mustang ambleminin aydınlatmalı olması da oldukça ilgi çekici.

Mach E GT MaviAracın fiyatları ise Mach-E GT için 61.000 Dolar, Mach-E GT Performance Edition için 66.000 Dolar olarak belirtildi. Sipariş dönemi 28 Nisan’da başlayacak. Araçlar ise sonbahar aylarının sonuna doğru sahipleriyle kavuşacak.

İkinci El Elektrikli SUV’ler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here