Ford Mustang Mach-E: Boyutlar ve Özellikler

0
3166
ford mustang

Tam elektrikli Ford Mustang Mach-E incelemesi sizlerle…

Elektrifikasyon, ürün yelpazesini etkili modellerle genişleten ve değiştiren otomobil üreticileri için artık yeni bir başlangıç noktası haline geliyor. Bu durum, elektrifikasyon stratejisinde, ilk %100 elektrikli otomobili olan Mustang’in lansmanı için tarihinin en ikonik isimlerinden birini kullanmayı seçen Ford tarafından da kanıtlanıyor.

Model adı Mustang Mach-E olan bu arabanın, aslında ünlü Amerikan arabasıyla hiçbir ortak noktası yok. Yaşanabilirliği, teknolojiyi ve sıfır emisyonu güçlü yönleri yapan bir geçiş arabası diyebiliriz.

Mustang Mach-E’nin 2021’de çıkması bekleniyor ve 269 ila 346 hp arasında değişen güçlere sahip çeşitli arkadan çekişli veya dört tekerlekten çekişli motorlarla sunuluyor.

İşte Ford Mustang Mach-E’nin teknik veri sayfası :

 Veri Sayfası
 Koltukların sayısı 5
 Gövde 822-1.689 litre
 Güç kaynakları Elektrik
 Sınıf
 Hp / kW (itibaren) 269/198

 

Ford Mustang Mach-E: Boyutlar

Focus ve Kuga C2’nin modifiye edilmiş bir versiyonu olan Global Electrified 1 (GE1) platformunda geliştirilen ve Meksika’da üretilen Ford Mustang Mach-E, SUV C segmentine uygun boyutlar sunuyor. Uzunluk 4,72 metre, genişlik 1,88 ve yükseklik 1,60 metre uzunluklarında. Bu arabanın en etkileyici yanı, neredeyse 3 metre uzunluğa ulaşan dingil mesafesi (tam boyut: 2,97m). Amerikalı üreticinin teknisyenlerinin, arka alanda 3 kişiyi barındırabilen otomobilin iç yaşanabilirliği üzerinde derinlemesine çalıştığı açık. Ayrıca arka koltukları yatırarak minimum 822 ile maksimum 1.689 litre arasında değişen iyi bir yük kapasitesi sunuyor.

Boyutlar
Uzunluk 4.655 mm
Genişlik 1.790 mm
Yükseklik 1.460 mm
Dingil 2.700 mm

 

Ford Mustang Mach-E: İç Mekan

Ford Mustang Mach-E’nin içi, Amerikan otomobilinin önceki geleneksel yakıtlı modellerinden farklı. Kaliteli malzemelerin ve iyi işlenmiş kaplamaların kullanımına ek olarak, Ford’un %100 elektrikli otomobilinin gösterge paneli son teknoloji çözümlerle dolu. Ünlü Amerikan amblemi ile işaretlenmiş çok işlevli direksiyon simidinin arkasında, enstrümantasyonu ve sürüş bilgilerini gösteren 10,2” dijital gösterge paneli var.

ford mustang iç

Ancak en çok dikkat çeken şey, konsolun orta kısmında dikey olarak asılı duran bilgi-eğlence sisteminin devasa 15,5 “ekranıdır. Buna ek olarak, şu anda yalnızca OTA güncellemelerine izin veren Mustang Mach-E’de bulunan SYNC4A yazılımı ile donatılmış. Kablosuz Apple CarPlay, AndroidAuto ve diğer birçok işlevin uyumluluğu da mevcut.

Ford Mustang Mach-E: Dış Görünüm

Mustang Mach-E’nin dış tasarımı da önceki modellerden farklı olarak yeni bir stilistik yola yol açıyor. Bununla birlikte,% 100 elektrikli crossover’a dikkatlice bakıldığında, ünlü Amerikan spor otomobilini hatırlatan bazı stilistik detayları fark etmek mümkün.

Bunlar arasında, ön ızgaranın dahil olduğu agresif ön kısım, otomobilin tüm uzunluğu boyunca uzanan zarif hatlar, daha iyi aerodinamik verimlilik için temiz yüzeyler oluşturuyor ve konik tavan öne çıkıyor. Geçmişe yapılan atıf ise, ünlü üç dikey çizginin öne çıktığı arka lambalarda görülebilir.

Motor Seçenekleri

Ford Mustang Mach-E, iki farklı güç aktarma organı ve farklı güçlerle sunulmaktadır. Giriş seviyesi Mach-E versiyonu, arkada iki farklı güçte düşürülmüş bir elektrik motoruyla donatılmıştır: 269 ve 290 hp, her ikisi de anlık maksimum 430 Nm tork ile performans sunuyor. İlki 76 kWh pil ile, ikincisi ise 100 kWh’den güç alıyor. Diğer taraftan, dört tekerlekten çekişli varyant, ön aksa monte edilmiş bir elektrik ünitesinin varlığından yararlanıyor. Standart versiyonunda maksimum güç 269 HP iken, genişletilmiş menzilli versiyonunda değer 346 HP’ye yükseliyor. Tork 580 Nm ve pil 100 kWh’dir.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here