Rivian R1S : Yeni Elektrikli Lüks SUV

0
5242
Rivian R1S Yeni Elektrikli Lüks SUV

Rivian R1S, R1T kamyonetinin gölgesinde yaşayan ve bir şekilde uyuyan bir modeldi, ancak elektrikli SUV’nin üretim versiyonu şu anda 70.000 $ ‘dan başlayan fiyatlarla tanıtıldı. Ve lüks pazar için farklı ve güçlü bir seçenek olacak gibi görünüyor. Ayrıca R1S, maceracı tasarımıyla ve lüks yapısıyla birlikte Cadillac Escalade veya Lincoln Navigator gibi araçlara da ciddi bir alternatif olabilecek gibi görünüyor.

2022’den sonra gelen biri daha küçük ve biri daha büyük olmak üzere 2 farklı pil paketi seçeneğine sahipler, ancak şimdilik 480 kilometreden fazla menzili sağlayacak bir pil paketinde üç farklı yapılandırma sunuyorlar. Ayrıca R1S’nin ilk versiyonu da 7.700 lbs’ye kadar bir çekme kapasitesine sahip olacak.

rivian r1s

Rivian R1S Hem Güçlü Hem Hızlı

Buraya kadar anlattığımız özellikler segmentindeki diğer araçlara karşı Rivian R1S’e ekstra bir özellik katmıyor. Ancak Rivian’ın çok yetenekli elektrik motoru diğer SUV araçlardan farklı olarak eski tip güç aktarma organlarına benzer bir şekilde dizayn edilmiştir. Bu dörtlü motor teknolojisi sayesinde de 3 saniyede yaklaşık 90km/s’lik bir hıza çıkabilir. Bu da sportif görünüşünün arkasında yatan gerçeği gözler önüne seriyor.

Bu teknolojinin asıl kaynağı ise Rivian’ın ilk elektrikli pikapı olan R1T modeli. R1T modeliyle aynı alt yapıya sahip olan R1S’te hem bir pikaptaki gücü hem de konforlu tasarımı bulmanız mümkün olacak. Ayrıca bir pikap temelinde olmasının bir diğer avantajı da kötü koşullara uyum sağlama becerisi gibi görünüyor. Son iki yıldır geliştiriciler bu modeli her türlü kötü zeminde ve kötü hava koşullarında denediler ve Rivian R1S bütün bu zorlukların altından kalkabilecek gibi görünüyor.

elektrikli suv

SUV Pazarının Yeni Baş Tacı Olmaya Hazırlanıyor

Cadillac Escalade ve Lincoln Navigator’un rakibi olarak piyasaya çıkmaya hazırlanan Rivian R1S’in fiyatı da rakiplerine göre daha uygun gibi. Aşağı yukarı 75.000 $ gibi fiyata alabileceğiniz bu segmentteki araçlar arasında en uygun fiyatlısı hatta.

Geniş iç hacmi sayesinde rahat ve konforlu bir sürüş sunan Rivian R1S adeta tasarımın teknolojiyle buluştuğu son noktada. Launch Edition, Adventure ve Explore paketleriyle 2021 yılının ikinci yarısında çıkması beklenen Rivian R1S, SUV sevenler tarafından oldukça beğenilecek ve tercih edilecek gibi görünüyor.

İkinci El SUV Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here