NIO, üretimine hazırlandığı yeni lüks sedan ile Mercedes ve Lucid Air gibi şirketlere rakip olmaya hazırlanıyor. Çin menşeili şirket, son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlar ile otomotiv piyasasında bir adım öne çıkmayı başardı. Şirket için önemli kilometre taşlarından olan 300.000’inci araç üretimi de Çinli üreticinin ayaklarını yere sağlam bastığını kanıtlar nitelikte. Tüm bu güzel olaylara ek olarak NIO, yeni bir lüks sedan üzerinde çalışmalara başladığını açıkladı. Bu yeni sedan modelinin ise şirketin amiral gemisi olması bekleniyor. Buna göre şirket, Mercedes-Benz EQS ve Lucid Air’ın rakibi olacak bir sedan üretmeyi planlıyor. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

NIO Yeni Lüks Sedan Modeli 2024 Yılında Karşımıza Çıkabilir

Çinli otomobil üreticisi NIO, son yıllardaki başarısı ile gündeme gelmeyi başardı. Şu anda Tesla Model Y ile rekabet halinde olan ET7 modeli ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaran şirket, gözünü diğer büyük markalara da dikmiş durumda. Buna göre şirket, hazırlıklarına başladığı yeni lüks sedan modelini Mercedes ve Lucid Air gibi şirketlere rakip yapacak. Bu iddialı amiral gemisinin ise 2024 yılında karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor. Ayrıca şirketin bu yeni modelini tüm dünyada satması da bekleniyor.

NIO Yeni Lüks Sedan

Tüm dünyada satış yapması beklenen model için ise hararetli bir çalışma söz konusu. NIO şirketi özellikle bu modelin üretiminden önce tüm global pazarlardaki yerini almak istiyor. Bu bağlamda ise şirketin çalışmaları devam ediyor. Şirket geçtiğimiz sene Almanya’daki ilk teslimatlarını tamamlamış ve Alman pazarına başarılı bir giriş yapmıştı. Bunun ardından ise NIO’nun Hollanda gibi diğer Avrupa ülkelerinin pazarlarına da girmesi bekleniyor. Ayrıca şirket ABD’de de çalışmalarına başladı. 2025’e kadar ABD pazarına da girmek isteyen şirket şu anda ABD’de çalışan alımlarını gerçekleştirmekte. Peki sizce NIO markasını ülkemizde de görebilir miyiz?

NIO’nun Rakibi Olmayı Planladığı Mercede-EQ Hakkında Detaylı Bilgi Edinin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here