Toyota üretimde yine rekor kırdı. Çip krizine rağmen geçen ay üretimde rekor kırdığını duyurdu.

Toyota Motor Corporation Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kasım ayı küresel üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 1.5 artarak 833.104 araca yükseldiğini ve o ay için rekor seviyeye ulaştığını söyledi.

Tüm Zamanların En İyisi

toyota üretim

Aralarında Nissan ve Honda’nınn da bulunduğu diğer dört Japon otomobil üreticisi, Çin’deki COVID-19 salgını ve diğer faktörlerin neden olduğu otomobil parçaları tedarik zinciri sıkışıklığı nedeniyle düşüşler kaydederken, Toyota üst üste dördüncü kez artış kaydetti. Şirket için tedarik sorunu hafifledi.

İki Ay Üst Üste Düşüş!

Şirketler tarafından yayınlanan verilere göre, Toyota da dahil olmak üzere sekiz büyük Japon otomobil üreticisinin toplam küresel üretimi yüzde 4,3 düşüşle 2,1 milyon adede geriledi.

Honda’nın üretimi, koronavirüsün yayılması nedeniyle Çin’in merkezindeki Wuhan kentindeki fabrika operasyonlarını geçici olarak durdurmak zorunda kaldığı için yüzde 12,2 düşüşle 325.996’ya geriledi. Şirkete göre Nissan, yarı iletken tedarik kıtlığından etkilendi. Böylece üretimi yüzde 22.8 düşüşle 248.961’e geriledi.

Bu arada, Toyota’nın yurt içi üretimi yüzde 3,3 azalarak 266,174 adede geriledi. Çünkü kalıcı yarı iletken kıtlığı yeni birimlerin üretimini azaltırken, sekiz otomobil üreticisinin yüzde 2,0 artışla 726,648’ine ulaştı.

Toyota, üretim verileri hakkında yaptığı konuşmasında, küresel üretiminin Kasım ayında rekor kırdığını açıkladı Ancak, Çin’de koronavirüs salgınında vaka sayısındaki ani artışlar nedeniyle çip kıtlığının belirsiz bir görünüm sergilediğini belirtti.

Otomobil endüstrisi çip ve diğer araba parçaları kıtlığıyla hala mücadele ederken, aynı zamanda Çin’de tavan yapan salgının etkileriyle de başa çıkmaya çalışıyor.

En Çok Satan Model

toyota üretim

Toyota, iki yıl üst üste en çok satan otomobil markası olmuştu. Konumunu korumaya devam eden Japon otomobil üreticisinin satışları geçtiğimiz yıl yüzde 10,1 arttı. Markanın en çok satan otomobil modeli olarak Corolla öne çıktı. Peki Yeni Toyota Corolla Neden Bu Kadar Çok Tercih Ediliyor? Buradan yazımızı inceleyebilirsiniz.

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here