Toyota RAV 4 2021 Özellikler, Boyutlar ve Motor

0
6711
toyota rav 4 2021

Toyota RAV 4 2021 beşinci nesli, iki yıl önce ilk olarak New York Motor Show’da ve ardından Paris Motor Show’da dünyaya tanıtıldığında, önceki seriden tamamen farklı, keskin kenarlarla dolu bir görünümle herkesi kendine hayran bıraktı. Japon şirketin hedefleri doğrultusunda Toyota SUV artık sadece hibrit benzinli güçle sunuluyor.

İşte yeni Toyota RAV 4 Hybrid’in analizi:

 Veri Sayfası
koltukların sayısı 5
Gövde 580 litre
Güç kaynakları Hibrit
Sınıf Euro 6 D – Sıcaklık
Cv / kW (itibaren) 218/160

 

Toyota RAV 4 2021 Boyutlar ve Dış Görünüm

Yenilenen stil, yeni Toyota RAV 4’ü etkileyici gösteriyor, ancak Japon SUV’nin boyutları önceki nesle göre neredeyse hiç değişmedi. Uzunluk 4 metre 60 santimetre iken genişlik 185 santimetre ve dingil mesafesindeki 3 santimetrelik artış sayesinde iç yaşanabilirlik iyileşmiş.

Boyutlar
Uzunluk 4.600 mm
Genişlik 1.850 mm
Yükseklik 1.650 mm
Adım 2.690 mm

 

Yeni Toyota RAV 4’ün tasarımı kaslı hatlarıyla hemen dikkat çekiyor. Cephe agresif ve heybetli. Büyük altıgen ızgara, boyutuyla öne çıkarken, Japon SUV’nin “görünümü” keskin tasarlanmış farlar sayesinde belirleyici.

Yan taraf, ön tekerlek kemerinden arkaya doğru kararlı bir şekilde yükselen gergin çizgiler sayesinde eşit şekilde şekillendirilirken, tekerlek kemerleri kare şeklinde. Arka kısım, Toyota RAV 4’ün belki de en az yenilikçi kısmı. Farlar bagaj kapağının içinde yatay olarak yerleşik ve arka cam da geniş boyutlarda.

Toyota RAV 4 İç Bölüm

Toyota RAV 4’ün yolcu bölmesi, çok daha ölçülü dış kısımla tezat oluşturuyor, ancak önceki neslin aksine, hem dokunuşu hem de görüşü tatmin eden kaliteli plastikler ve döşemeler kullanıyor. İç mekanlar üstün kalitede, ferah yolcu bölmesi, yumuşak dokunuşlu, iyi aydınlatılmış yüzeyler ve yeni bir gösterge paneli ile zenginleştirilmiştir. Bagajın kapasitesi 580 litre.

Standart Toyota güvenlik duygusu 2.0, çarpışma öncesi, yaya tanıma (gündüz / gece) ve bisiklet sürücüleri, entegre dur ve kalk menzili, işaret tanıma ve yanlışlıkla sollama uyarısı, yol işareti tanıma (RSA) ve otomatik uzun farları içeriyor. Gösterge panelinin ortasında bilgi-eğlence için ayrılmış bir ekran bulunurken, dijital dikiz aynası arka görüş kamerasına yardımcı oluyor.

Toyota RAV 4 2021 Motor Özellikleri

Tüm yeni Toyota modellerinde olduğu gibi, beşinci nesil RAV 4, yalnızca hibrit üzerine odaklanmak için dizel motoru terk etti. 2,5 litrelik benzinli motor bir elektrik motoruyla birleştirilerek toplam 218 HP (160 kW) güç garanti ediyor. 222 hp’ye (163 kW) kadar güç üreten AWD-i modeli için güç biraz yükseliyor. Hem 2WD hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlar, sekiz ileri Direct Shift CVT otomatik şanzıman kullanıyor. % 41 ile piyasadaki en yüksek enerji verimliliğine ve tavizsiz güce sahip. 2WD modeli 0-100 km/s hıza ulaşması sadece 8,4 saniye sürerken, AWD-i 8,1 saniyeye eşit daha da düşük bir süre kaydediyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here