Toyota fabrikası üretime ara verecek. Şirketin Çek Cumhuriyeti’nde yer alan fabrikası parça tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle üretime ara vereceğini açıkladı. Buna göre fabrika, Şubat ayı boyunca üretimini durduracak. Tesisin sözcüsü Tomas Paroubek, geçtiğimiz Salı günü bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Paroubek açıklamasında “Tedarik zincirindeki bileşen ve parça sıkıntısı nedeniyle 31 Ocak’tan itibaren üretimi geçici olarak durdurmak zorunda kalacağız.” dedi. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Toyota Fabrikası Geçen Yıl Üretimini Arttırmıştı

Toyota’nın Çek Cumhuriyeti’nde Prag yakınlarında bulunan fabrikası, 2022 yılında üretimini %35 oranında arttırmıştı. Buna göre fabrika, toplamda 202,255 adet otomobil üretimi gerçekleştirdi. Şirket de bu fabrikaya oldukça fazla yatırım yapmış durumda. Buna göre Toyota, 2021 yılında mülkiyetini aldığı fabrikaya 180 milyon Euro’dan daha fazla yatırım yaptı. Bu yatırım sebebi ise fabrikanın, şirketin Yeni Küresel Mimari B platformuna yükseltilmesiydi. Diğer yandan Çek Cumhuriyeti de özellikle enflasyonun tavan yaptığı şu günlerde ülke ekonomisine büyük katkılar veren otomobil üreticisine oldukça güvenmekte. Ülkede ise Volkswagen, Skoda ve Hyundai şirketlerinin de fabrikası bulunuyor. Buna göre Çekya’da geçtiğimiz sene Çek Otomotiv Endüstrisi Birliği’nin açıkladığı rakamlara göre otomobil üretimi %10 oranında arttı. Böylece 2022 yılında toplam üretim 1,2 milyona ulaştı.

Toyota fabrikası Çekya

Aslında Toyota gibi dünya devi bir otomobil üreticisinin daha 2023’ün başlarında böyle bir karar alması hala daha tedarik zinciri sorunlarının oldukça yüksek bir şekilde devam ettiğinin göstergesi. Geçtiğimiz aylarda da Volkswagen CEO’su, 2023 yılının 2022’ye göre özellikle tedarik anlamında daha zor geçeceğini belirtmişti. Tüm bunlara göre bu yıl tedarik zincirinde büyük problemler yaşanması muhtemel. Umuyoruz ki bu durum üreticilere büyük zararlar vermez. Çünkü tedarikte yaşanan sorunlar sonucunda duran üretimin etkisi yine sıfır otomobil fiyatlarına oluyor. Bu sebepten bu durumun gerçekleşmemesini ümit ediyoruz.

Satılık Tüm Toyota Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here