Lucid Gravity SUV hakkında bilmeniz gereken her şey yazımızda. Lucid motors otomotiv sektöründe yükselmeye devam ediyor. ABD merkezli otomobil şirketi elektrikli otomobil üretim konusunda değişen otomobil sektörünü yakaladı. Şİrket ilk yıllarında pil teknolojisi üzerine çalıştı. 2014 yılında ise elektrikli otomobil geliştirmeye başladı. 2016 yılında ise Lucid Air ile sektöre güçlü bir giriş yaptı. Şimdi de SUV üretim konusunda iddialı olduğunu göstermek istiyor.

Tesla Model X Rekabete Hazır Olmalı

Lucidi, Air Sedan modelinin yollarda olması için çaba gösteriyor. Ancak bu çabanın yanında bilinen bir gerçek var ki; hiçbir otomobil şirketi ürün gamında bir SUV bulundurmadan kendisini tam olarak kanıtlamış sayılmaz. SUV hakkında ilk haber geçtiğimiz yıl eylül ayında Project Gravity ismiyle bir proje olacağına dair bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklama ile birlikte an itibariyle Lucid SUV modeli hakkında bilmeniz gereken detayları paylaşıyoruz.

Tasarım Stili

Bu ay ile beraber sızdırılan taslak görüntüler ile beraber Lucid Gravity SUV modelinin Air Sedan ile büyük ölçüde detay kardeşliği yaşayacağını söyleyebiliriz. Yine de SUV olmanın gerektirdiği kadarıyla daha büyük ve uzun bir araç bizleri bekliyor olacak. İnce ve aracı baştan başa gezen arka lamba tasarımı ve daha düz ve minimalist bir ön ızgara gibi özellikle yeni SUV de görüldü. Tasarımcı bazı noktalarda net bir şekilde fikirler veriyor. Özellikle aracın uzunluğu 7 koltuklu olacağını gösteriyor. Bunun yanında 7 koltuklu SUV’lerde genellikle rastladığımız panaromik cam tavan tasarımı da olacak gibi görünüyor. Buna ek olarak Air Sedan’dan bağımsız bir şekilde daha kare görünümlü çamurluklar aracın bütününü tamamlıyor. Ayrıca yükseklikte böylesine uzun bir araçta beklenen düzeyde olacaktır. Alçak bir SUV bekleyemeyiz.

Lucid Gravity SUV

Araç Performansı ve Menzil

Karşılaştırma yapacağımız SUV modeli olan Model X menzil konusunda 100km/s hıza 2.5 saniyede ulaşıyor. Lucid Gravity SUV kendisini kanıtlamış bir Model X ile yarış içinde olmak için ciddi şekilde çalıştı ve çalışıyor. Air sedan ile aynı platform aracı olan Gravity inşa edildiği sedan platformunda kullanılan çift elektrikli motorları kullanmalı. Bu da güç çıkışlarının 480 ve 1080 Hp arasında olması sağlanacağı anlamını taşıyor. Yine de tüm hesaplamaları da işin içine katarsak Lucid Gravity SUV modeli Air sedan modelinden ve Model X ten yavaş olacak ve muhtemelen 100km/s hıza 3 saniyede ulaşacaktır.

Lucid Gravity SUV

Eğer şarj ve menzil açısından bir araç satın almak istiyorsanız Lucid Gravity SUV bu konuda sizi tatmin edecektir. Aracın menzil değeri ise 830 km olacak ve DC hızlı şarj özelliği kullanılırken 20 dakika içinde ekstra 480 km sürüş sağlancak. Bu söylenildiği gibi olmayabilir. Bunun nedeni SUV gövdesinin ağırlığının menzili azaltma ihtimalidir.

İç Tasarım

Lücid Air iç mekan konusunda lüks’ü teknolojiyle harmanlayan ve oldukça etkileyici olmayı başaran bir iç mekana sahiptir. Bu konuda Lucid Gravity SUV’de benzer bir şekilde üretilmeli. Air modeli 34” bir ekran ve tuşları ortadan kaldıran dokunmatik özelliği barındırıyor. Gravity SUV’ninde bu tarz bir ekrana sahip olmasını bekliyoruz. Markanın sedan modeli olan Air’de tüm aktarma organları aracın iç kısmında daha fazla kullanım alanı açan bir şekilde konumlandı.

Bu strateji özellikle 7 koltuklu SUV için muazzam olacak ve onun en geniş SUV’ler listesine giriş yapmasını sağlayacak. Taslak çizimlerde görüyoruz ki D Sütununa kadar uzanan cam tavan, aracın gayet havadar ve geniş bir kabine sahip olduğunu gösteriyor. Yeni SUV’de Lucid DreamDrive gibi sürüş destek teknolojileri görmeyi bekliyoruz. Bu sistem yarı otonom sürüş desteği için kameralar ve radar dahil 32 sensörü bünyesinde barındırıyor.

Yeni Lucid Gravity SUV Alınır Mı? Fiyatlar Nasıl?

Lucid firması Gravity SUV ile bu segmentte yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Bizce kesinlikle şirket bu potansiyele sahip. Buna ek olarak yeni soluk getirse de aracın sağlam bir geleneksel escalade seviyesine ve aynı zamanda güçlendirilmiş Tesla X’e seviyesine kadar kendisini geliştirmesi gerekiyor. Araç Fiyat olarak 69.900 $ ile 131.500 $ arasında bir fiyata satılabilir. Muhtemelen Lucid Air modelinden daha pahalı olacak. Bu nedenle en üst donanım paketi 150.000 dolar seviyelerine çıkabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here