Son dönemde küçük arabalar oldukça popülerliğini arttırdı. Citroën Ami’nin de satışları oldukça başarılı geçmişti. Bunun sebebi ise tabi ki karmaşık yol trafiğine sahip kalabalık büyük şehirler. Amerika bunun için oldukça dar bir araba üretti. Bazı motosikletlerden bile daha küçük. İşte Karşınızda Dünya’nın en dar arabası Tango!

Dünya'nın en dar arabası Tango

Tango, Washington merkezli bir elektrikli otomobil şirketi olan Commuter Cars tarafından tasarlanan ve üretilen ultra dar bir elektrikli spor otomobil prototipidir.

Trafikte İdeal

Dünya'nın en dar arabası Tango

Tango’nun geliştiricisine göre T600, kalabalık büyük şehirler için mükemmeldir. Sıkışık trafiklerde ve araba yoğunluğunda sürüşü kolaylaştırıyor. Araç 2 kişi için tasarlanmıştır. Tango T600 arabasının genişliği sadece 99 santimetredir.  Ayrıca ağırlık 1360 kg’dır. 217 km/s olan maksimum hız, 4 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor. Gövde karbon fiberden yapılmıştır. Santral, pillerle çalışan iki elektrik motoru içeriyor. Tam şarj 3 saat sürüyor.

Amplifikatör, yerleşik şarj cihazı durumunda, pil sadece 10 dakikada %80’e kadar şarj oluyor. İlk bakışta dünyanın en dar arabasının yolda sabit olmadığını düşünebilirsiniz ama öyle değil. Makinenin ağırlık merkezinin yerden sadece 11 inç yukarıda olması, yolda dengeli olmasını sağlıyor.

Depolama

Dünya'nın en dar arabası Tango

2 çok büyük bavula ve sürücü koltuğu uzatılmış konumda olan büyük bir evrak çantasına kadar depolama sağlanılabiliyor. Ayrıca arka koltuk, arka kapaktan çıkarılabilir. Daha küçük eşyalar için çok sayıda bölme de mevcut.

En Güvenli Araba

Dünya'nın en dar arabası Tango

Dünya’nın en dar arabası Tango bu unvanının yanı sıra halk arasında en güvenli araba olarak da biliniyor. Güvenli olarak anılmasının en büyük sebebi, takla kafesi ve çok noktalı emniyet kemerli Sparco koltukları bulunuyor. Ayrıca yuvarlanmanızı önlemek için, arabanın altında ağırlık merkezini düşük tutan 907 kg pil var.

Ne yazık ki bu araç seri üretime geçemedi. Yüksek fiyatlardan satışa çıkmasından dolayı çok az kişi bu aracı satın aldı. Ayrıca Tango’nun en ünlü sahiplerinden biri Amerikalı aktör George Clooney’dir.

Citroen Ami One Konsept, Ehliyetsiz, Ucuz ve Türkiye’de!

Satılık 2. El Araba Fiyatları ve Modelleri

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here